Tomi Janhunen Mikkelin Pallo-Kissojen fysiikkavalmentajaksi

Tomi Janhunen
Tomi Janhunen

Tomi Janhunen aloittaa Mikkelin Pallo-Kissojen edustusjoukkueen fysiikkavalmentajana. Myös Futisvalmentajan Startille osallistuva Tomi vastaili Futsal -treenien yhteydessä muutamaan tiukkaan kysymykseen.

Millainen pelaaja / valmennustausta sinulla on?

Pelaajana tullut edustettua Mikkelin seuroista MP:tä, Kissoja sekä SavUa. Junnuvuodet tuli vietettyä sinisissä. Armeijan jälkeen siirryin Kissoihin hakemaan kokemusta miesten peleistä. Tuolla komennuksella tuli nostettua kapteenin roolissa Kissat kakkoseen. Nousukauden jälkeen sitten tuli siirto vielä takaisin sinisiin muutamaksi kaudeksi. Parhaimmillaan tuli käytyä maajoukkueleirityksissä asti mutta peleihin ei ikinä kutsua tullut.

Valmentajan polku kalpenee vielä peliuralle tässä vaiheessa. Koulutustaustaltani olen fysioterapeutti sekä personal trainer. Näistä töistä kokemusta on muutaman vuoden ajalta, ja jalkapalloilijoiden fysiikka valmennuspuolella hommia tullut tehtyä myös muutaman vuoden ajan.

Kerro asiaan vihkiytymättömille, mitä fysiikkavalmennuksella tarkoitetaan?

Lyhykäisyydessään fysiikkavalmentajan tehtävänä on varmistaa, että kesällä kentällä kirmaa 11 tervettä sekä fyysisiltä ominaisuuksiltaan viime kautta parempikuntoista kaveria. Fysiikkavalmennuksessa pureudutaan fyysisten ominaisuuksien kuten voima, nopeus taikka kestävyys kehittämiseen. Toisena tärkeänä tehtävänä on harjoituskuormien seuraaminen ja säännöstely, ja tätä kautta ylikuntotilojen sekä loukkaantumisten minimoiminen.

Miten päädyit Mikkelin Pallo-Kissoihin?

Pallo-Kissoihin päädyin päävalmentaja Ossin perässä. Kissoilla on myös hieno seurakehitys projekti menossa tällä hetkellä, ja pidin seuran johdon uudesta tavasta toimia. Sain loistavan tarjouksen päästä osaksi tätä kehitysprojektia, sekä kehittämään itseäni valmentajana. Otin pestin ilomielin vastaan.

Missä joukkueissa tulet Kissoissa toimimaan?

Valmentajana toimin pääsääntöisesti edustusjoukkueen sekä Akatemian kanssa. Otan osaa myös juniorien fysiikkavalmennus asioihin sekä pelaajien kehityksen seurantaan.

Mitä eroa on potkupallolla ja jalkapallolla?

Potkupallo on sana jota minä en tunne. Kilpailuhenkisenä kaverina jalkapallo on laji jota minä pelaan napparit jalkaan vetäessäni!

Paras pelaaja (tai esikuva) kautta aikojen?

Omia esikuviani jalkapallo maailmassa ovat ehdottomasti Ronaldinho, sekä Cristiano Ronaldo. Ronaldinhon pallo kosketus ja peli ilo olivat silmiä hivelevää hänen Barcelona aikoinaan. Ronaldo taasen on kasvanut maailman luokan maalintekijäksi ja joukkueensa luottopelaajaksi suurissa otteluissa.

Tervetuloa mukaan kissaperheeseen!

#kaikkienkissat