Valmennuslinja

Valmennuslinja
Tavoite: Valmennuksen organisointi, harjoittelun painopisteiden ja määrien yhtenäistäminen lajiliiton valmennuslinjausten mukaisiksi.
Suomen Palloliiton valmennuslinja palloliitto.fi/palloliiton-valmennuslinja

Yleistä
Valmennuslinja selkeyttää valmennustyötä tekevien toimintaa, ja antaa jokaiselle pelaajille mahdollisuuden kehittyä kohti omaa huippuaan. Valmennuslinja ohjaa valmentajien toimintaa ja ottaa harjoittelussa huomioon eri ikäluokat. Valmennnuslinja mahdollistaa pelaajakehityksen ja seurassa noudatettavien toimintatapojen, harjoittelun ja pelaamisen yhtenäistämisen ja kehittämisen. Valmennuslinja mahdollistaa toiminnan jatkuvuuden ja johdonmukaisen tekemisen. Seuran valmennuslinja kuvaa miten valmennus on seuran sisällä järjestetty.

Valmennuslinjan toteutukseen ja seurantaan käytetään kaikissa joukkueissa CoachTools ohjelmistoa.

Valmennuslinjaa päivitetään tarvittaessa.

Seura
Mikkelin Pallo-Kissat on kasvattajaseura. Yhteistyö Mikkelin seudun muiden seurojen ja eri lajiliittojen ja niiden alaisina olevien seurojen kanssa on ensiarvoisen tärkeää, jotta takaamme pelaajalle yksilöllisen, turvallisen ja toimivan kasvuympäristön. Mikkelin Pallo-Kissojen juniorijoukkueiden pelaajien kehittäminen on tärkeämpää kuin yksittäisten otteluiden voittaminen. Valmennuksen tulee lähteä laadukkaasta ja täsmällisestä toiminnasta. Tavoitteena on luoda pelaajapolku, joka huomioi kaikki pelaajat omalla osaamistasollaan. Toiminnan laadun mittari on se, miten takaamme lasten ja nuorten onnistumisten määrän kasvun harjoituksissa ja oikealla tavalla myös peleissä.

Mikkelin Pallo-Kisojen valmennnuslinja julkaistaan kokonaisuudessaan marraskuussa 2020.