Mustat hurmurit hurmasivat Urskissa

Sarjakauden kahdella voitolla aloittanut Mikkelin Pallo-Kissat sai kolmannella sarjakierroksella vastaansa FC Kiffenin Helsingistä. Ottelusta muodostui varsin yksipuolinen näytös kun kahdella tasapelillä kautensa aloittanut vierasjoukkue antoi Pallo-Kissoille todellista shokkihoitoa viemällä kaikki kolme pistettä 0-3 (0-2) -lukemin hattutempun tehneen Samuli Heiskan johdolla. Näin “Mustat Hurmurit” maksoivat kalavelkoja viime kausilla Kissoille kärsimistään tappioista

Kiffen aloitti ottelun todella terävästi ja heti ensimmäisellä minuutilla vierailijat puhkaisivat Kissojen linjan terävällä hyökkäyksellä ja läpiajoon vapautettu Samuli Heiska jätti Tero Makkosen vaille mahdollisuuksia laukoen pallon varmasti maaliin. Punapaidat olivat vielä täysin lähtökuopissa kun neljännellä minuutilla vierailijat olivat erittäin lähellä siirtyä jo tässä vaiheessa kahden maalin karkumatkalle. Mauricio Hopsu kuitenkin laukoi niukasti ohi Heiskan ja Muslim Markhiyevin petaamasta paikasta. Kotijoukkue oli avauskympin täysin jyrän alla eikä omaa peliä saatu lainkaan käyntiin.

Mustien Hurmurien paine rauhoittui hieman kymmenen ensimmäisen minuutin jälkeen ja Kissatkin pääsi ensimmäistä kertaa keskiviivan yli. Tosin kauaa ei kestänyt kun kylmää vettä jälleen kaadettiin kotijoukkueen niskaan. Pelikellossa oli 16 minuuttia kun Kiffen rakensi kulmapotkun jälkeen laidalta hyökkäyksen ja Heiska vei maalin edustalta vierasjoukkueen kahden maalin karkumatkalle.

MiPK ei saanut missään vaiheessa avausjaksoa peliään ollenkaan käyntiin. Kahden maalin johtoasemassa Kiffen vetäytyi syvemmälle ja kun Kissat ei saanut käynnistettyä hyökkäyksiä nopeasti ja pitempien hyökkäysten rakenteluyritykset päätyivät vastustajan puolustusmuuriin puskemiseen tai epätoivoiseen roiskaisuun niin kotijoukkue ei päässyt avausjaksolla edes maalipaikoille. Lisäksi puolustuspäässä Kissojen uhkana olivat vierailijoiden terävät pistohyökkäykset, mutta kolmatta takaiskumaalia ei avausjaksolla kuitenkaan nähty vaan pukusuojiin poistuttiin tilanteesta 0-2.

Toiselle jaksolle Kissat sai hieman henkeä päälle, mutta pallollinen punapaita ei yksin ihmeisiin pystynyt kun ympärille muodostui vierasjoukkueen mustapaidoista koostunut katiska. Toisella jaksolla Kissat sai sentään muutaman maalipaikan rakennettua. 50. minuutilla Gerald Ben pääsi puskemaan Bob Diasomanan keskityksestä, mutta pusku päätyi suoraan Kiffen-veskari Niko Tervosen näppeihin. Tunnin kohdalla Kiffen oli lähellä siirtyä kulmapotkutilanteesta kolmen maalin johtoon, mutta pallo painui hieman ohi Kissa-maalin. 65. minuutilla Kiffen-puolustus käytti Antti Voutilaisen lähettämän sivuvapaapotkun puolustamisessa Kissa-hyökkääjiä kohtaan enemmän painimolskeilta tuttuja otteita, mutta ottelun erotuomari ei kuitenkaan nähnyt tilanteessa rangaistuspotkutuomion tunnusmerkistön täyttäviä elementtejä.

69. minuutilla Ali Al-Musawi yritti akrobaattisella suorituksella kavennusta Voutilaisen antamasta kulmapotkusta, mutta tämäkin yritys päätyi suoraan Tervosen näppeihin. Kiffen suojeli toisella jaksolla johtoaan varmalla otteella ja MiPK-pelurit eivät löytäneet tiloja vierasjoukkueen tiiviistä puolustuksesta. Ottelun 80. minuutilla Samuli Heiska pääsi karkuun MiPK-puolustukselta ja mies viimeisteli hattutemppunsa. Tämän jälkeen peli oli vihoviimeistään selvä kun kotijoukkueen kiri ei ollut ennen sitäkään mitään tuottanut. Kissat yritti vielä viimeisellä kympillä hakea lohdutusosumaa, joka oli syntyä lisäajalla, mutta Santeri Suutarin jatko Voutilaisen vapaapotkuun painui niukasti ohi.

MiPK-kokoonpano: Tero Makkonen; Sutthirak Tama, Eero Karjalainen, Santeri Suutari, Ville Teräsranta; Antti Voutilainen, Antti-Pekka Kesonen ©, Ali Al-Musawi, Onni Ikonen; Bob Diasomana, Gerald Ben

Vaihdot: 46. V.Teräsranta -> Calvin Damm, 59. Ikonen -> Niko Parkkari, 67. Tama -> Nelson Appiah, 85. Al-Musawi, Diasomana -> Viljami Jurvanen, Artturi Lehkonen

Vaihtopenkillä: Tuomo Hiltunen, Antti Kortman

Ottelun pöytäkirja: https://www.palloliitto.fi/ottelu/1434851

Poikkeuksellisen sarjaohjelman johdosta tämä oli joukkueiden kauden ainoa kohtaaminen, joten tällä kaudella MiPK ei pääse revanssia hakemaan. Viikonlopun kierroksen myötä Kissat on Kakkosen A-lohkossa sijalla kolme kun kaikki joukkueet PEPO:a sekä Honka-Akatemiaa lukuunottamatta ovat pelanneet kolme ottelua.

Tätä tappiota ei jäädä pitkäksi aikaa surkuttelemaan sillä mahdollisuus palata pistekantaan on ohjelmassa jo torstaina 2.7 kun Pallo-Kissat matkaa Lappeenrantaan “Saimaan Derbyyn” etukäteiskaavailuissa sarjan ennakkosuosikkien joukkoon nostetun PEPO:n vieraaksi. PEPO kärsi sunnuntain ottelussaan NJS:n vieraana 3-0 -tappion joten Kimpisen stadionilla nähtäneen torstaina kaksi nälkäistä joukkuetta taistelemassa sarjapisteistä. Pallo-Kissojen seuraava kotiottelu on ohjelmassa sunnuntaina 12.7. Tuolloin vastassa on Pallokerho-35 Helsingistä.