Kakkonen käyntiin kotivoitolla aurinkoisessa Urskissa

Jalkapallon Kakkonen potkaistiin käyntiin asianmukaisessa ympäristössä kun Mikkelin Pallo-Kissat isännöi kauan odotetussa sarja-avauksessa Suomen kauneimmassa Urheilupuistossa takaisin Kakkoseen noussutta Pallokerho Keski-Uusimaata Keravalta. Varsin hermostuneen avauspuoliajan pelannut Pallo-Kissat paransi pelinsä toiselle jaksolle toiselle planeetalle ja lopulta Kissat jyräsi 3-0 (0-0) -voittoon. Näin Kissojen päävalmentajana kilpailullisissa otteluissa debytoinut Tommi Ekmark sai heti avausvoiton tililleen. Myöskin Johan Pihlajamäen ja Tuomo Hiltusen poissaolojen vuoksi kovaan paikkaan joutunut nuori maalivahti Tero Makkonen selvisi Kakkosen debyytistään kunnialla pelaamalla komeasti nollapelin.

Ennen avauspotkua joukkueet ottivat kantaa tasa-arvon ja solidaarisuuden edistämisen puolesta polvistumalla Urskin nurmelle. Kissat aloitti ottelun erittäin hermostuneesti ja ensimmäinen vaaranpaikka kotijoukkueen maalilla nähtiin jo toisella minuutilla, mutta Sutthirak Tama selvitti pallon maaliviivalta väljemmille vesille. Makkonen joutui ensimmäisen kerran torjuntatöihin 12. minuutilla, mutta alakulmaan suuntautunut laukaus ei tuottanut Kissa-veskarille vaikeuksia.

Lieneekö Punakoneen kuviot olleet hakusessa sen takia, että ison kentän peliä ei vielä hirveästi ole takana koronatauon jälkeen, mutta Kissoilla oli avausjaksolla isoja hankaluuksia pelinrakentelussa ja rakenteluvaiheessa tapahtui luvattoman paljon pallonmenetyksiä, jotka ovat vaarallisia ryhmitelmän ollessa epätasapainossa. Toisaalta myöskään keravalaisvieraiden avauspelaaminen ei ollut vielä täysin mallilleen hiottua ja kotijoukkue oli siitä pari kertaa päästä hyötymään.

Vierasjoukkueen vaarallisin paikka tuli 24. minuutilla kun Willem Haapiainen syötti pistosyötön tavoitellen Sebastian Kamaraa. Makkosen urhean vastaantulon jälkeen pallo jäi Kamaralle joka pääsi yrittämään maalia, mutta MiPK:n alakerran tyylikäs toppari Santeri Suutari siivosi pallon väljemmille vesille. Kissojen avausjakson parista maalintekopaikasta varteenotettavin oli Bob Diasomanan hieman ohi painunut laukaus kulmapotkun jälkitilanteesta.

Toiselle jaksolle lähdettiin siis maalittomasta tasatilanteesta. Tauolla Kissat suoritti kaksi vaihtoa. Kentän jättivät Ajdin Zec ja Samuli Kaasalainen, tilalle Niko Parkkari ja Onni Ikonen. Ottelun jälkeen palkintoraadin toimesta MiPK:n parhaana palkittu Diasomana putosi toiselle jaksolle puolustuslinjaan.

Siinä missä avausjakson vaaralliset maalintekoyritykset kirjattiin vierasjoukkueelle 3-4 ja laukaukset maalia kohti 0-4, niin toinen jakso oli Punakoneen todellista jyräystä. Maalintekoyritykset 8-0 ja laukaukset maalia kohden 5-0 kotijoukkueelle. Jakson alku oli vielä tyyntä myrskyn edellä, mutta Kissojen muutamat maalipaikat antoivat jo viitteitä pelin kääntymisestä.

Ensimmäisen kerran Urskissa jysähti 64. minuutilla kun Antti Voutilaisen lähettämä sisäkierteinen kulmapotku jäi pyörimään maalinedustan ruuhkaan ja ensimmäisenä pallossa paikalla ollut Ali Al-Musawi sai kunnian jäädä historiankirjoihin tämän vuosikymmenen ensimmäisenä maalintekijänä jalkapallon Kakkosessa.

Punakoneen mylly jatkoi jauhamistaan ja toisella jaksolla kotijoukkueen syöttöpeli oli ajoittain silmiä hivelevän kaunista katsottavaa. 2-0 -maali oli tosiasia 72. minuutilla kun tauolla kentälle vaihdettu Niko Parkkari puski Taman lähettämän keskityksen verkkoon. Kuusi minuuttia tästä ja Kissat löi pelin pakettiin kun kotijoukkueen ehdottomiin onnistujiin tänään kuulunut Antti Voutilainen vapautti toisen tauolla sisäänvaihdetun pelaajan, Onni Ikosen maalintekoon ja Ikonen viimeisteli tilanteeksi 3-0. Tämän jälkeen ottelun voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä ja loppuaika jännitettiin pysyykö Makkosen maali puhtaana loppuun asti ja se pysyi. Lopussa jopa kotijoukkueen neljäs maali oli lähempänä kuin vieraiden kavennus kun vajaa kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa Al-Musawi laukoi hiuksenhienosti ohi komeasti rakennetun hyökkäyksen päätteeksi.

MiPK-kokoonpano: Tero Makkonen; Sutthirak Tama, Ajdin Zec, Santeri Suutari, Ville Teräsranta; Antti Voutilainen, Antti-Pekka Kesonen ©, Bob Diasomana, Samuli Kaasalainen; Gerald Ben, Ali Al-Musawi

Vaihdot: 46. Zec, Kaasalainen -> Onni Ikonen, Niko Parkkari ; 84. Tama, Voutilainen -> Calvin Damm, Nelson Appiah ; 88. Al-Musawi -> Kortman

Ottelun pöytäkirja: https://www.palloliitto.fi/ottelu/1434834

Kissat saalistaa seuraavan kerran pisteitä juhannusviikon keskiviikkona (17.6) Nurmijärven Jalkapalloseuran vieraana. Seuraava kotiottelu on ohjelmassa sunnuntaina 28.6 kun Urskiin saapuu vieraaksi FC Kiffen.