FUTSAL

Futsal Mikkeli

Laji

Futsal on oma jalkapalloa muistuttava lajinsa, jota harrastetaan laajalti joka puolella maailmaa. Futsalissa pelaa vastakkain kaksi joukkuetta, joissa kummassakin on kentällä samaan aikaan viisi pelaajaa, maalivahti ja neljä kenttäpelaajaa. Joukkueeseen kuuluu tyypillisesti myös vaihtopelaajia ja varamaalivahti. Futsalia pelataan jalkapalloon verrattuna huomattavasti pienemmällä ja kovapintaisella kentällä. Futsalpallo on jalkapalloon verrattuna pienikokoisempi (kokoa 4) ja vähemmän kimmoisa. Jalkapallon ja futsalin säännöt muistuttavat toisiaan, mutta merkittäviä erojakin säännöistä löytyy. Tärkeimpinä eroina ovat futsalin tehokas peliaika, rajoittamattomat vaihdot, kumuloituvat joukkueen virheet sekä maaliheitot ja rajapotkut.

Kohderyhmä

Futsalissa edetään omien taitojen mukaan eikä aiempaa kokemusta jalkapallosta tai futsalista tarvita. Tavoitteena on löytää kaiken ikäisille ja kaiken kuntoisille pojille sekä tytöille mukava harrastus. Harjoituksien aikana pelaajia voidaan jakaa eri ryhmiin. Näin eri-ikäiset voivat harjoitella samanaikaisesti.

Varusteet

Harjoituksiin tarvitset mukaan sisäpelivarusteet (sisäpelikengät, t-paidan ja shortsit), juomapullon ja iloista mieltä!

Harjoitukset

Harjoitukset järjestetään Saimaa Stadiumilla kaksi kertaa viikossa seuraavasti:

keskiviikkoisin
klo 17-18 -11 syntyneet ja nuoremmat, tytöt ja pojat
klo 18-19 2006-2010 syntyneet, tytöt ja pojat
perjantaisin
klo 17-18 -11 syntyneet ja nuoremmat, tytöt ja pojat
klo 18-19 2005 ja vanhemmat, tytöt ja pojat

Valmennus ja harjoitusleirit

Mikkelin Pallo-Kissat ja jyväskyläläinen Kampuksen Dynamo (KaDy) ovat solmineet yhteistyösopimuksen. KaDyn lajiosaaminen on Suomen huipulta ja he ovat hallitseva Suomen mestari, jolla on useita maajoukkuepelaajia. KaDyn päävalmentaja Vasko Vujovicin johdolla järjestetään Mikkelissä kuukausittain harjoitusleirejä.

Valmentajat ja lisätietoa

Ozeias “Ossi” Graciano

Valmennuspäällikkö
ozeias.graciano@mipk.fi
044 980 6702

Ilmoittautuminen

MiPK:n pelaajien ei tarvitse ilmoittautua erikseen futsaliin, koska harjoitukset ovat osa joukkueharjoittelua.