Vantaalta tuomisina piste

Avauskokoonpano: Jonne Uronen, Jonne Porkka, Keito Tonami, Miika Ekmark, Jarkko Heimonen, Jaakko Teräsranta, Aleksis Lehtonen, A-P Kesonen, Ville Kirvesoja (80.), Santeri Suutari (77.), Tommi Ekmark
Vaihdossa: Antti Lampinen, Patrick Skaffari, Nelson Appiah (77.), Markus Brusila (80.)

VJS ja MiPK tasasivat pisteet aurinkoisella Myyrmäen jalkapallostadionilla sunnuntai iltana. Pallokissat lähtivät otteluun hyvällä jalalla ja peli oli hyvin kontrollissa niin puolustus kuin hyökkäyssuuntaankin. Pirteä alku palkittiin 15. minuutin kohdalla, kun kulmapotkutilanteessa Tommi Ekmark revittiin kentän pintaan eikä ottelun erotuomarilla ollut muuta mahdollisuutta kuin laittaa pallo pilkulle. Aleksis Lehtonen upotti pallon pisteeltä varmuudella maaliin. Johtoasema ei kuitenkaan kauan kestänyt, sillä 28. minuutin kohdalla isäntien Islami Liridon karkasi Pallokissojen epäonnisen pelaamisen jälkeen puolittaiseen läpiajoon ja viimeisteli tasoituksen. Maalin jälkeenkin Pallokissat hallitsivat kenttätapahtumia ja loivat monipuolisia hyökkäyssommitelmia kotijoukkueen maalille. Ensimmäisellä jaksolla maalintekoa pääsivät vuorollaan yrittämään Tommi Ekmark, Ville Kirvesoja, A-P Kesonen sekä Aleksis Lehtonen. Pallokissat saivat vielä tärkeän johto-osuman aivan ensimmäisen jakson loppuun, kun Santeri Suutari pääsi takatolpalta siirtämään vierailijat 2-1 johtoon. Maali oli Santulle ensimmäinen miesten kakkosessa.

Toinen jakso jatkui pitkälti Pallokissojen komennossa ja maalipaikkoja riitti. Kotijoukkue vieraili harvakseltaan vaarallisesti Pallokissojen päädyssä. Pallokissat eivät kuitenkaan lukuisista aihioistaan huolimatta saaneet viimeisteltyä sitä vapauttavaa kolmatta osumaa ja niinhän jalkapallossa usein käy, että jos et itse tee niin kaveri käy jossain vaiheessa tekemässä. Ottelun loppuhetkillä VJS sai painetta Pallokissojen päätyyn peräkkäisten kulmien seurauksena. Pallokissat eivät saaneet purettua painetta vaan 86. minuutilla kulman jälkitilanteesta Islami Liridon viimeisteli komeasti illan toisella osumallaan vantaalaiset tasoihin.

Tulos oli Pallokissoille ehdottomasti pettymys, sillä joukkue loi aivan riittävän määrän maalipaikkoja ottelun tappamiseen jo aikaisemmassa vaiheessa.
” Olihan tuossa paikat tehdä ne maalit. Meillä on ollut vähän sitä ongelmaa johtoasemassa, että kun peli pitäisi tappaa yhdellä maalilla, niin se olisi ollut siinä. Vastustaja tietysti oli vajaalla ja otti aikamoista riskiä. Aika usein siinä käy niin, että sitten tulee jonkinlainen kulma tai loppupaine tuonne. Ei olla näin paljoa luotu laatupaikkoja tällä kaudella vielä kertaakaan”, totesi päävalmentaja Janne Moilanen.
Pallokissojen ottelut jatkuvat jo torstaina kun se matkaa Helsinkiin Klubi 04:n vieraaksi lohkon kärkikamppailuun.