Tommi Ekmark ja Rafael MiPK:in ruoriin

25- vuotias Tommi Ekmark ja 41-vuotias Rafael ottavat Pallo-Kissat haltuunsa vuoden mittaisilla sopimuksilla. Ekmark ja Rafael muodostavat parivaljakon, joka täydentää hyvin toisiaan. Painava tekijä oli myös niin Ekmarkin kuin Rafaelin halukkuus valmentamiseen ja Kissat halusi siksikin pitää persoonistaan kiinni.

Kaksikosta päävalmentajan rooli lankeaa Ekmarkille. Hän korostaa kuitenkin molempien tärkeyttä.
 ”Olen halunnut valmentaa jo parisen vuotta. Olen viimeiset puolitoista vuotta mennyt valmentamisen ehdoilla. Viime syksynä minulle tarjottiin jo tointa Jyväskylästä, kertoo Ekmark B-valmentajan kurssin vuodenvaihteen jälkeen aloittava. Päätin, että kun pesti tulee, lopetan pelaamisen. Ja nyt se sitten tuli. Aikuisvalmentaminen ja pelaaminen eivät sovi yhteen. Koen, että minulla on paljon annettavaa valmentajana. Olen jo nyt saanut siitä enemmän kiksejä kuin pelaajana”.

Rafaelille apuvalmentajan tehtävät sopivat hyvin. Niistä hänellä on kokemusta Lahti Akatemiasta.
”Ilmoitin seuralle, että haluan taustalle mukaan, sanoo Rafael. Uskon, että pystyn tuomaan muutaman uuden pelaajankin seuraan”. Ekmark ja Rafael ovat keskustelleet tulevasta ja yhteinen sävel on löytynyt. Ideoita on tosi paljon. Miten haluamme tuoda omia junioreita esiin ja mistä mahdollisesti saamme uusia pelaajia. Pystymme haastamaan toisiamme. Ja lupaamme tehdä paljon töitä, kertoo Ekmark.

Pelaajasopimuksia ensi kuussa.

Ekmark on käynyt alustavia keskusteluja pelaajien kanssa, mutta sopimuksia ei ole tehty. Hän arvelee sopimuksia syntyvän marras-joulukuun vaihteeseen mennessä useamman ei mikkeliläisen pelaajan kanssa. Mikkeliläisten kanssa aiemminkin.
” Se on selvä, ettemme pärjää pelkästään omilla junioreillamme, myöntää Ekmark. Etsimme pelaajia, jotka pystyvät sitoutumaan meidän tavoitteisiimme”.

”Jaksotamme loppuvuoden harjoittelua, niin että aloitamme treenit jo tällä viikolla. Kehittymisen kannalta on olennaista, että saamme hyvän peruskuntokauden alle ja siten pääsemme kehittämään ominaisuuksia pimeinä talven tunteina, jotta miehet ja pallo liikkuisi ensi kesänä ripeämmin. Hirveästi on töitä edessä, jotta pääsemme tavoitteisiimme, mutta pelaajat ovat alustavien keskustelujen aikana ostaneet ideoitamme ja tekeminen talven ensimmäisissä treeneissä on ollut erinomaista. Sen kaltaisia pelaajia etsimmekin, jotka haluavat ulosmittauttaa jalkapalloilullisia lahjojaan” .

Pelaajasopimuksista ja muista taustoista tulemme tiedottamaan, kun asiat etenevät, mutta alustavia keskusteluja asioista on jo käyty.