Seurojen farmisopimus muuttuu yhteistyösopimukseksi.

Mikkelin Kissojen ja JJK:n välillä joulukuussa 2016 solmittu farmisopimus muuttaa muotoaan. Taustalla on Suomen Palloliiton toteuttama Kakkosen täydennysmenettely, jonka turvin jyväskyläläinen FC Villiketut on saanut Kakkosen sarjapaikan kaudelle 2017. Seurojen kesken on sovittu, että farmisopimuksesta luovutaan ja JJK solmii uuden farmisopimuksen JJK Juniorit ry:n kanssa, joka FC Villikettujen sarjapaikkaa hallinnoi. Sääntöjen mukaan farmisopimuksia voi seuralla olla vain yksi.

– Tässä muuttuneessa tilanteessa täysin ymmärrettävä ja hyväksyttävä ratkaisu. Hyvässä hengessä olemme asiaa JJK:n kanssa työstäneet ja sopineet yhteistyön muuttamisesta pelaajalähtöisemmäksi, toteaa Kissojen toiminnanjohtaja Kimmo Aholainen.

Käytännössä nyt päivitetty yhteistyön sisältö tarkoittaa JJK:n pelaajien siirtymistä MiPK:n miehistöön pidemmäksi aikaa. Työkaluina tähän voidaan käyttää joko lainasopimuksia tai määräaikaisia siirtoja. Tämä sopii mainiosti myös päävalmentaja Janne Moilasen suunnitelmiin.

– Saamme tällä tavoin pysyvyyttä ja jatkuvuutta, kun samat pelaajat ovat joukkueessamme viikosta toiseen. Olemme jo JJK:n päävalmentaja Pasojan kanssa aloittaneet pelaajien kartoituksen heidän ja meidän tarpeita ajatellen. Uskon, että tämä yhteistyömalli toimii oikein hyvin, tiivistää Moilanen.

Mikkelin Kissat ry