PALLO-KISSOILLE TAPPIO KERAVALLA

Ottelu: PKKU – MiPK
Sarja: Kakkonen A – lohko
Pvm: lauantai 19.8.2017 klo 17.00
Kenttä : Kalevan UP ( N )
Lopputulos: 3-2 (3-0)

Otteluraportti:

MiPK matkusti lauantaina Keravalle toiveikkaana pistejahtiin, mutta paluumatkalle Kissat joutui lähtemään tyhjin käsin. Melkoisessa hurlumhei meiningissä pelattu ottelu tuotti varmuudella yleisölle viihdykettä koko rahan edestä. Valmennus- ja taustajoukoille sen sijaan ottelu ei ollut ihan niin mukavaa seurattavaa. Maalintekokilpailun voitti lopulta PKKU lukemin 3-2. Taukolukemat olivat kotijoukkueelle jo 3-0, mutta MiPK teki ottelusta vielä jännitysnäytelmän toisen jakson takaa-ajollaan.

Ottelun alku oli Kissoille murheellinen. Jo 3. minuutilla PKKU siirtyi 1-0 johtoon, kun Milo Jung toimitti rangaistuspotkun verkon perukoille. Rangaistuspotkuun  johtanutta rikettä edelsi Kissojen kannalta kohtalokas pallonmenetys keskikentällä. Ottelu jatkui kotijoukkueen vaarallisilla hyökkäyksillä ja etenkin Niko Haiko sekä Mosawer Ahadi aiheuttivat jatkuvaa päänvaivaa MiPK:n puolustukselle. Kun pelikello näytti 17. min, siirtyi kotijoukkue jo 2-0 johtoon Niko Haikon tulisella laukauksella etukulmaan ohi Kissavahti Tommi Lindholmin. Tämänkin jälkeen PKKU:lla oli mainiot maalipaikat ja mahdollisuus naulata ottelu lopullisesti. Kotijoukkueen 3-0 osuma syntyi kulmapotkusta, kun Miro Schwalenstöcker jatkoi matalan keskityksen päällään maaliin. Monen mielestä ottelu oli jo pelattu, vaikka MiPK saikin 33. minutilla pallon vastustajan verkkoon. Tilanteen AET 1 näki kuitenkin paitsioksi. Aivan jakson loppuminuuteilla oli Otso Korhosella tilaisuus puskea vierasjoukkueelle kavennus, mutta osuma palloon jäi kuitenkin heikoksi.

– Erittäin heikko jakso meiltä. Jäimme täysin telineisiin ja reagointimme tilanteisiin kentällä oli huonoa. Puoliajalla sovimme, että lähdetään hakemaan heti aikaista maalia ja sitten maali kerrallaan yritetään kuroa eroa kiinni, totesi päävalmentaja Janne Moilanen taukotunnelmista.

Toinen jakso jatkui molemmilta joukkueilta erittäin avoimella pelillä ja hyökkäyksiä nähtiin molempiin päihin. Ottelun 54. minuutin kohdalla Kissat sai kaivatun kavennusosuman, jonka viimeisteli Isaac Kannah lähietäisyydeltä. Maaliin hienon syötön antoi Mikko Kausto. Tuonkin jälkeen PKKU hukkasi lisää maalipaikkoja ja Kissat hiipi jo maalin päähän 64. minuutilla Gerald Benin viimeistellessä boxin sisältä lukemiksi 3-2. Usko oli palannut Kissojen tekemiseen ja vain PKKU:n maalivahdin loistava lähitorjunta esti Gerald Benin toisen maalin syntymisen. Loppua kohti MiPK haki tasoitusta kolmen pelaajan alakerralla nostaen lisää pelaajia yläalueelle. Painetta ja siten kulmapotkuja Kissat saivat runsaasti, mutta tänään ei erikoistilanneosumaa Kissoilta nähty. Varsin avoimilla ovilla viimeiset 15 minuuttia puolustanut vierasjoukkue saa olla tyytväinen, että PKKU ei hyvistäkään tilanteistaan enempää osumia iskenyt ja näin lopputulosta saatiin jännittää päätösvihellykseen asti.

– Aivan liian avointa puolustuspelaamista kokonaisuudessaan. Tätä meidän pitää parantaa reippaasti, jotta voimme voittaa, päätti Moilanen ja suuntasi katseet jo tulevaan derbyyn.

Ottelun pöytäkirja ja tilastot https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&778383&M2

Seuraavalla kierroksella panokset nousevat tappiin, kun su 27.8.2017 pelataan Mikkelin kauden toinen derby MiPK – MP. Koko mikkeliläinen jalkapalloyleisö odottaa hengitystä pidätellen Mikkelin kaupungin päätöstä siitä, pelataanko ottelu Urskissa. Päätös tästä pitäisi olla tiedossa alkuviikosta.