Pallo-Kissat TUL-Cupin voittoon. A-nuorille kitkerä tappio

Mikkelin Pallo-Kissat pelasivat Lahdessa järjestetyssä TUL-Cupissa kaksi ottelua. Välierässä MiPK kaatoi Jyväskyläläisen JPS:n tylyin 6-0 lukemin. Maalintekijöinä kunnostautui Rafael kolmeen kertaan, Aleksis Lehtonen, Miika Ekmark ja Markus Brusila kertaalleen.

”Ottelun alku oli hiukan tahmea ja meillä kesti parikymmentä minuuttia saada hyvä pelirytmi päälle, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, niin sitä paremmin pääsimme pelin päälle ja otimme täysin oikeutetun 6-0 voiton. Ottelussa oli monta onnistujaa, mutta erityisesti nuoren Patrick Skaffarin otteet lämmittivät mieltä” kertoi päävalmentaja Janne Moilanen

Finaalissa vastaan asettui viime vuoden tapaan Warkaus JK. Ottelu oli koko Kissalaumalta hiukan tahmeaa suorittamista. Maalipaikoille päästiin useamman kerran, mutta palloa ei saatu hyvistäkään paikoista ohi loisto-ottelun pelaneen Varkautelaismaalivahdin. Ottelu oli kääntynyt jo loppupuolelle, kun 85-minuutilla Warkaus JK:n hyökkääjä kiepautti itsensä vapaaksi Pallo-Kissojen boksissa ja häntä jouduttiin rikkomaan rangaistuspotkun arvoisesti. Pallo maalin ja Pallo-Kissat siirtyivät tappiolle. Ottelun loppu painettiin täysin Varkautelaisten maalilla ja yksi näistä tilanteista johtikin tasoitukseen. Tommi Ekmark otti pallon suojaukseen ja häntä jouduttiin rikkomaan selästä päin, jolloin tuomarilla ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin viheltää rangaistuspotku Pallo-Kissoille. Pilkun varmasti maaliin laittoi Aleksis Lehtonen. Näin siirryttiin rangaistuspotkuihin, missä sankariksi nousi Pallo-Kissojen maalivahti Jonne Uronen torjumalla vieraiden kaksi ensimmäistä yritystä. Pallo-Kissoilta pallon maaliin laittoivat AP-Kesonen, Jarkko Heimonen, Rafael ja Aleksis Lehtonen. Näin MiPK uusi viime vuotisen mestaruutensa.

”Finaali oli meiltä aika tahmeaa suorittamista, mutta onneksi tehtiin tarvittava voiton eteen, vaikka se vähän tiukoille menikin. Huomasi, että se oli neljäs pelimme kahdeksaan päivään, sillä emme enää oikein olleet terävimmillämme. Mutta saimme viikolta kolme voittoa ja yhden tasapelin, joten tyytyväinen pitää olla. Tästä jatketaan harjoittelulla ja seuraavaksi pelaamme 6.4 FCV:tä vastaan Urpolassa, joten tässä on taas hyvin aikaa harjoitella pelaamistamme” kertoo päävalmentaja Janne Moilanen

A-juniorit kärsivät kirvelevän 1-3 tappion Pieksämäen Sapalle. Kissojen maalin viimeisteli Haris Sivac. Ottelu oli tahmeaa pelaamista nuorilta ja palloa ei tahdottu saada maaliin hyvistäkään paikoista. ” Nuorten pelaajien pitää oppia ensin, että tämä on juoksu ja kamppailu peli, vaikka ulkona olisi kylmä ja tuulisi paljon. Hienot kikat ja lyhyet syötöt näyttävät kauniilta ja helpoilta televisiossa, kun Barcelona ja Manchester City tekevät sitä. He osaavat tehdä sen hyvin, mutta meidän pitää harjoitella sitä. Tarvitsemme lisää halua ja asennetta voittaa pelejä. Voittamisen mentaliteetti on saatava päähän pelin aikana, neppailulla emme pärjää. Olen silti positiivinen. Seuraava peli torstaina 28.3 RiPa kakkosta vastaan tulee olemaan parempi” kertoo ottelussa päävastuussa ollut Torsten Damm.