Pallo-Kissat 0-2 (0-1) vierasvoittoon Jyväskylän JJK:sta

Avaus: Antti Lampinen, Yohei Iwasaki, Patrick Skaffari, Tommi Ekmark (C), Ville Teräsranta, Victor, A-P Kesonen, Santeri Suutari, Markus Brusila, Nelson Appiah, Mehdi Mohammadi
Vaihdossa: Sasu Löytty, Akseli Kaukonen, Toni Neuvonen, Sutthirak Tama, Valtteri Leinonen, Tero Makkonen

Mikkelin Pallo-Kissat ottivat komean 0-2 voiton kotiin tuliaisiksi Jyväskylästä. Ottelu alkoi vaihtelevissa merkeissä ja hallinta oli molemmin puoleista. Pallo-Kissat puolustivat tiiviisti joukkueena ja JJK:n yritykset hoiti mallikkaasti maalilla pelannut oma kasvatti Antti Lampinen. Kissoilla oli muutama erittäin hyvä paikka siirtyä heti ottelun alun jälkeen johtoon, mutta Santeri Suutarin yritykset eivät tällä kertaa menneet vielä verkon perukoille. Santerin jatkuva aktiivisuus Pallo-Kissojen hyökkäyksessä oli myrkkyä JJK puolustukselle, mutta hän ei vielä saanut työstään palkintoa maalin muodossa. Ottelu oli edennyt noin 25 minuutille, kun Ville Teräsrannan antamasta kulmapotkusta Tommi Ekmark ohjasi taidokkaasti vaikeasta asennosta reidellään pallon ohi JJK maalia vartioineen Tatu Österlundin. Hyvän blokin tilanteessa antoi etualueelle juossut Markus Brusila, jonka ansiosta pallo ajautui Tommille. Pallo-Kissojen johto-osuman jälkeen mentiin tasaväkisissä merkeissä. JJK oli hiukan hallitsevampi osapuoli, mutta mitään kovin vaarallista he eivät saaneet aikaiseksi. Tauon viettoon mentiin 0-1 lukemissa.

Tauolla Pallo-Kissat vaihtoivat sisään Toni Neuvosen ja Akseli Kaukosen. Ulos tulivat pirteästi esiintyneet Nelson Appiah, sekä Markus Brusila. Toisella jaksolla jatkettiin tasaisissa merkeissä, JJK:n ollessa edelleen ehkä hiukan hallitsevampi osapuoli, mutta vaarallisia paikkoja he eivät aikaiseksi saaneet. Ottelun noin 62 minuutilla Pallo-Kissojen hyökkääjänä koko ottelun pelannut Mehdi Mohammadi sai oivallisen pitkän syötön maalivahti Antti Lampiselta. Mehdi suojasi palloa erinomaisesti niin että pääsi suoraan Antin syötöstä läpi ja hän viimeisteli varmasti 2-0 lukemat. Näin Mehdi jatkoi hyvää maalitehtailuaan Kissojen väreissä. Pallo-Kissat vaihtoivat toisella puoliajalla pois A-P Kesosen, Ville Teräsrannan ja Santeri Suutarin ja tilalle tulivat Sasu Löytty, Valtteri Leinonen ja Sutthirak Tama. Ottelun lopussa JJK painoi väkevästi päälle, mutta erinomaisia otteita alakerrassa esittänyt Patrick Skaffari, Tommi Ekmark ja Victor puolustuksen apuna saivat selvitettyä pahimmat tilanteet ja loput selvitti maalilla Antti Lampinen. Näin Mikkeliin matkasi 0-2 voitto kypsällä ja rutinoituneella esityksellä. Erityisen iloista oli katsoa Pallo-Kissojen nuorten ennakkoluulotonta ja vahvaa esiintymistä.

”Erittäin tyytyväinen ehjään 90min esitykseen ja voittoon hyvää porukkaa vastaan. JJK on ehdottomasti hyvää kakkosen tasoa oleva joukkue. Erityisen iloinen olen meidän nuorten pelaajien esityksiin, erityisesti maalivahti Antti Lampinen ja koko ottelun topparin paikalla pelannut Patrick Skaffari esittivät miehekkäitä otteita. Myös toisella puoliajalla sisään tulleet pelaajat pärjäsivät hyvin ottelun temmossa mukana, vaikkakin siinä vähän vastaanottavaksi osapuoleksi jouduimme erityisesti aivan ottelun lopussa. Testipelaajista Yohei Iwasaki esitti pirteitä otteita, mutta ei ole aivan etsimämme pelaaja, joten hän ei jatka meillä. Victorista olen hyvin kiinnostunut, mikäli hän ei pelipaikkaa korkeammalta saa. Nelsonin ja Mehdin kanssa tilannetta katsomme aivan lähiaikoina. Tästä on hyvä jatkaa kohti 2 viikon päästä pelattavaa Lahden Reipas vierasottelua. Saamme harjoitella hyvin ja keskittyä pelimme kehittämiseen” kertoi päävalmentaja Janne Moilanen.

Kahden viikon päästä mennään siis Lahdessa. Ennen sitä kerkeät varmistaa paikkasi koko kaudeksi Pallo-Kissojen junassa ostamalla kausikortin hintaan 70e joko Kissojen toimistolta (Maaherrankatu 12) tai Sokos Mikkelin urheiluosastolta.