PAIKALLISTA OSAAMISTA YHTEISTYÖSSÄ

Mikkelin Kissat ja Etelä-Savon Energia ovat usean vuoden ajan tehneet paikallista yhteistyötä. Molempien osapuolten toimintaa kuvaa paikallisuus ja yksi yhteistyömuodoista kuluvallakin pelikaudella on Kummipelaajuus. Tällä kaudella Mikkelin Pallo-Kissojen riveissä pelaavista pelureista ESE Oy:n Kummipelaaja on Kissojen kasvatti 22 – vuotias Ville Teräsranta.

Villen, kuten niin monen muunkin pelimiehen, alkutaival noudatteli tuttua kaavaa.

– Joskus 5 vuotiaana osallistuin ensimmäisen kerran Kissojen Jalkapallokouluun. Siellä sitten kasailtiin hiekkakakkuja pari viikkoa, muistelee Ville aikaa, jolloin Jalkapallokoulu järjestettiin vielä hiekkakentillä.

– Tuon jälkeen liittyminen Kissojen junioreihin oli luontevaa varsinkin, kun kaveritkin pelasivat jo Kissoissa, Ville kertoo uransa alkuvaiheista.

Koko uransa ajan Kissoja edustanut Ville tunnustaa, että matkan varrella seurarakkaus on kasvanut. Matka kohti edustusjoukkuetta onkin ollut luonnollinen valinta Villen pelaajauralla.

– Onhan se tietyllä tavalla hieno tunne, että on saanut olla osana ” omaa seuraa ” pikkujunnuista lähtien ja nyt edustuksessa Kakkosen joukkueessa, Ville herkistelee.

Tällä hetkellä jalkapallon pelaamisen lisäksi Villen pitää kiireisenä opinnot Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa. Luokanopettajaksi Villellä on suunnitelmissa valmistua vuonna 2020.

– Varsin hyvin olen onnistunut yhdistämään vaativan harjoittelun sekä opiskelun toisella paikkakunnalla. Fyysinen harjoittelu onnistuu omatoimisesti talvikaudella Joensuussa mainiosti ja viikonloppuisin osallistuminen joukkueharjoituksiin Mikkelissä on sujunut hyvin. Toki yli kahden tunnin ajomatka suuntaansa tuo omat haasteensa, mutta niistäkin on selvitty, Ville taustoittaa talvikauden harjoitteluaan.

Tähän kaikkeen tarvitaan toki muutakin tukea kuin henkistä, joten Kummipelaajuus – sopimukset ovat erittäin tärkeä osa pelaajan arjen onnistumista.

– Opinnotkin ovat sujuneet aikataulussa. Kesäkausihan meneekin Mikkelissä asuessa töitä tehden ja jalkapalloa pelaten, Ville toteaa tyytyväisenä.

MiPK:n joukkuetta kuluvalle kaudelle rakennettiin vielä pitkälle kevääseen ja pelaajat pääsivät suhteellisen myöhään kiinteällä koostumuksella pelaamaan ja harjoittelemaan. Joukkueen toiminnasta Villellä on selkeä kuva ja positiivinen vire.

– Nykyisessä joukkueessa parasta on ollut koko kauden ajan vallinnut hyvä yhteishenki ja sitoutuminen yhdessä tekemiseen. Porukalla painetaan töitä yhteistä tavoitetta kohti, Ville toteaa.

Vaikka tätäkin pelikautta on vielä runsaasti jäljellä, on Villekin uransa jatkoa jo ehtinyt hahmottelemaan. Tärkeässä roolissa jatkosuunnitelmien kannalta on kaikkien urheilijoiden osalta loukkaantumisten välttäminen.

– Viime kausien aikana on yleensä tullut loukkaantumisia, jotka hieman sotkevat kauden läpivientiä tasapainoisesti. Kun ehjiä kausia saa alle, niin mennään jalkapallon osalta niin pitkälle kuin rahkeet riittävät. Turha tätä on kesken jättää ja alkaa himmailemaan ennen kuin omat rajat on löydetty, Ville kertoo määrätietoisesti.

Entäpä tulevaisuuden ammatti ? Jalkapalloilija vai opettaja ?

– Varmaan jalkapalloileva opettaja on se realistisin tulevaisuudenkuva, Ville päättää.

#24 Ville Teräsranta, MiPK