MiPK:N TAISTELU EI TUONUT PISTEITÄ

Ottelu: MiPK – PEPO
Sarja: Kakkonen A – lohko
Pvm: sunnuntai 13.8.2017 klo 18.30
Kenttä: Urski ( N )
Lopputulos: 2-3 ( 1-0 )

Otteluraportti:

Kissojen ja PEPO:n keskinäiset ottelut ovat vuosien varrella olleet vauhdikkaita ja kiihkeitä koitoksia. Niin oli myös sunnuntaisessa Urskin tummassa illassa, kun joukkueet iskivät yhteen Kakkosen syyskierroksen ottelussa. Ottelun ratkaisuhetki koettiin 40. minuutin kohdalla, kun Kissojen Calvin Damm katseli punaista korttia. Tähän asti ottelu oli täysin kotijoukkueen hyppysissä, kunnes alivoimalla alkoi raivoisa puolustustaistelu.

MiPK aloitti ottelun todella vahvasti ja jo 5. minuutin pelaamisen jälkeen kotijoukkueella oli mm. 3 kulmapotkua. Avausmaali oli lähellä ensimmäisen kerran 15. minuutin kohdalla, mutta Calvin Dammin tulisen laukauksen eteen heittäytyi PEPO puolustaja viime hetkellä. Tästä kului 4 minuuttia, kun Gerald Ben murtautui laidasta keskelle ja syötti maalin eteen avopaikkaan Isaac Kannahille. Viimeistely kuitenkin epäonnistui ja näin PEPO säästyi vielä takaiskuilta. Ottelun 33. minuutilla Kissat siirtyi 1-0 johtoon, kun Rafael vapautti hienolla syötöllään Gerald Benin läpiajoon ja hän nosti tyylikkäästi pallon yli vastaantulleen PEPO maalivahti Jirko Sorsan.

– Todella väkevä ja energinen 40 minuuttinen meiltä. Paikat oli jälleen useampaankin osumaan ja puolustuspelaamisemme oli hyvää, totesi päävalmentaja Janne Moilanen ottelun avausjaksosta.

Ensimmäisen jakson lopulle ajoittunut Calvin Dammin ulosajo muutti asetelmat täysin toiselle jaksolle. MiPK joutui pudottamaan prässitason lähes puoleen kenttään vajaalla pelatessaan ja luovutti pallonhallinnan suosiolla PEPO:lle. Selkeästä pallonhallinnasta huolimatta vierailija ei päässyt parhaille mahdollisille maalipaikoille uhrautuvan Kissapuolustuksen keskelle, vaan etsi tilaa edetä laidoilta. Vasen puolustaja Fugo Segawa pääsi nousunsa päätteksi iskemään tasoitusosuman 1-1 ottelun 56. minuutilla ja lähes heti tämän jälkeen Kissat teki tuplavaihdon keskikentälle hakien lisää tuoreita jalkoja puolustussuuntaan ( Stamboliyski -> Deng, Suutari -> Haapea ). PEPO:n miesylivoima aiheutti yhä enemmän painetta Kissojen puolustukselle, mutta vaarallisimmat tilanteet loistivat poissaolollaan pallonhallinnasta huolimatta. Ottelun 75. minuutilla alkanut rankkasade enteili tummia pilviä Kissojen ylle ja PEPO:n johtomaali 1-2 syntyi Hermes Palominon tarkalla laukauksella takanurkkaan n. 20 metristä. Kissat siirtyi riskilläkin hakemaan tasoitusosumaa kolmen pelaajan alakerralla. Tästä muodostuneen ylimääräisen tilan PEPO:n Segawa hyödynsi 1-3 vastahyökkäysmaalillaan 89. minuutilla. Ottelun lisäajalla 90 + 4 minuuttia onnistui Isaac Kannah vielä iskemään tyylikkään 2-3 osuman, mutta aika loppui kellosta vielä yhteen rynnistykseen.

– Tasalukuisena pelatessa tekemisemme oli niin vahvaa, että tästä ottelusta oli pisteitä useampikin otettavissa. Alivoimallakin taisteluilme oli esimerkillinen ja pelaajien kanssa ottelun jälkeen sovimme, että tästä jatketaan entistä vahvempina kohti tulevia otteluita, tiivisti Janne Moilanen ottelun jälkeen.

Ottelun pöytäkirja ja tilastot https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&778378&M2

Seuraavalla kierroksella MiPK kohtaa vieraissa PKKU:n vieraissa lauantaina 19.8.2017.