MiPK VOITTOON KÄRKIKAMPPAILUSSA

Ottelu: MiPK – PEPO
Sarja: Kakkonen A lohko
Pvm: sunnuntai 16.9.2018 klo 18.30
Kenttä: Urski ( N )
Lopputulos: 2-1 ( 1-0 )

Otteluraportti:

Urskin komeissa iltavaloissa nähtiin värikäs ja tunteikas Kakkosen A lohkon kärkiottelu, jossa arvokkaista sarjapisteistä taistelivat MiPK sekä karsintapaikkaa Ykköseen kuumeisesti jahtaava PEPO. Vahva avausjakso sekä laadukas puolustuspelaaminen toivat Kissoille makoisan voiton ja kolme sarjapistettä. Kuin sokerina pohjalla kotijoukkueen voittomaali syntyi ottelun 87. minuutilla kesken vahvan PEPO painostuksen.

– Avausjakso oli todella hyvä meiltä ja paikat oli useampaankin osumaan. Toki toisella jaksolla PEPO pakotti meidät valumaan alas, mutta hienosti pelaajamme puolustivat boxissa. Tätäkin on harjoituksissa painotettu ja harjoiteltu, joten nyt saatiin palkinto siitä voiton muodossa, totesi tyytyväinen päävalmentaja Janne Moilanen Urskin illassa.

Ottelun avausjakso oli tyypillisesti kärkiottelulle varsin varovaista ja tasaista tunnustelua molempiin suuntiin. PEPO hyökkäsi pääasiassa vasemmalta laidaltaan ja pääsikin sieltä murtautumaan Kissojen päätyyn pariinkin otteeseen vaarallisen oloisesti. Syöttöjen laatu ja hyökkääjien liikkeiden ajoitukset eivät kuitenkaan olleet ihan parasta PEPO:a ja näin kotijoukkueen maali varjeltui aikaiselta takaiskulta. Jakson edetessä Kissat oli kuitenkin aktiivisempi ja käänsi useamman maukkaan hyökkäyksen keskialueen  riistosta kohti PEPO maalia. Vaarallisin tilanne syntyi 38. minuutin kohdalla, mutta AP Kesosen tulinen laukaus boxin rajalta suuntautui kohti Tuomikirkon tornia. Kotijoukkueen avausmaali syntyi todella otolliseen hetkeen, kun pelikello näytti 45. minuuttia ja jakso oli lopuillaan. Maalin viimeisteli Isaac Kannah, joka pelattiin näyttävällä kombinaatiolla vapaaseen maalintekopaikkaan. Maaliin esityön värkkäsivät Tuomas Koppelomäki sekä AP Kesonen, jotka pelasivat PEPO:n keskuspuolustuksen niin täysin solmuun ja ulapalle kuin mahdollista on.

– Yksi kauden hienoimmista maaleista ja komean yhteispelin tuloksena. Tärkeään paikkaan johto-osuma tuli ja saatiin vastustajaa järkytettyä juuri ennen taukoa, makusteli Moilanen upeaa osumaa.

Toista jaksoa oli ehditty pelata vasta muutama minuutti, kun Kissat oli siirtyä Rafaelin toimesta jo 2-0 johtoon. Tilanne liputettiin kuitenkin paitsioksi ja näin Rafun komea laukaus ei päätynyt maalitilastoihin. Pian tämän jälkeen sisuuntunut PEPO otti otetta pelistä aktiivisella pallon liikuttamisella pyrkien laidoille rakentamaan jatkuvasti ylivoimatilanteita, joista päästäisiin murtautumaan kohti Kissojen maalia. Niin vahva Ekmarkin veljesten johtama Kissapuolustus oli, että keskustasta ei edes kannattanut yrittää. Tämän myötä vierasjoukkueelle tuli runsaasti kulmapotkuja, joista yksi tuotti lopulta tasoitusosuman 70. minuutin kohdalla. Hermes Palomino oli unohtunut takatolpalle, josta hänellä oli helppo työ puskea pallo maaliin. PEPO sai maalista lisää energiaa ja jahtasi raivoisasti johto-osumaa, mutta ilman tulosta.

– Tuossa vaiheessa olimme ahtaalla. Onneksi pystyimme reagoimaan nostamalla muutaman kerran prässiä ja saimme mahdollisuudet omiin vastaiskuihin, totesi Moilanen.

Yksi näistä johtikin siihen, että Rafael pääsi pommittamaan kohti PEPO maalia ja tuloksena jakson ensimmäinen kulmapotku Kissoille. Tuomas Koppelomäen lähettämä pallo leijui lopulta Calvin Dammin ulottuville ja hän puski Kissoille todella riemukkaasti arvokkaan 2-1 voitto-osuman. Tästä masentunut PEPO ei enää pystynyt Kissojen voittoa uhkaamaan ja joutui poistumaan kentältä karvaan tappion myötä.

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään vielä jäljellä oleviin otteluihin. Katsotaan sitten mihin pisteet riittävät, päättää Moilanen aprikoinnit sarjakauden lopusta.

Jäljellä olevissa otteluissaan MiPK kohtaa 22.9. vieraissa JäPS:n ja kotonaan 29.9. päätöskierroksella FC Vaajakosken.

Ottelun tiedot https://www.palloliitto.fi/ottelu/984783