MiPK VARMISTI VOITOLLA SARJAPAIKKANSA

Ottelu: MiPK – Kultsu FC
Sarja: Kakkonen A – lohko
Pvm: sunnuntai 24.9.2017 klo 14.00
Kenttä: Hänski ( TN )
Lopputulos: 3-1 ( 1-0 )

Otteluraportti:

Vahvassa syysvireessä kulkeva Mikkelin Pallo-Kissat ei jättänyt jossitteluille sijaa sunnuntaina Hänskissä. Vastassa ollut Kultsu FC kaatui lopulta lukemin 3-1 ( 1-0 ) ja näin MiPK varmisti sarjapaikkansa Kakkosessa kaudelle 2018 ennen sarjan päätöskierrosta. Kultsu FC:lle tappio saattoi olla kohtalokas, sillä viimeisellä kierroksella se kohtaa PEPO:a jahtaaavan Klubi 04:n.

Sunnuntaille oli katettu näyttämö valmiiksi hienoa ilmaa myöten jännittävälle jalkapallo-ottelulle Hänskin monttuun. Ottelun tärkeys näkyi molempien joukkueiden otteissa lievänä hermoiluna ensimmäisen 15 minuutin ajan. Molempien joukkueiden parhaat tilanteenpoikaset syntyivät erikoistilanteista ja Kultsu hallitsi aavistuksen enemmän palloa, tosin omalla kenttäpuoliskollaan. Jakson 22. minuutin kohdalla Kissojen Isaac Kannah pääsi laukomaan vasurilla boxin rajalta, mutta Kultsun maalivahti Graig Hill torjui tämän varmasti. Kun kellossa oli kulunut 25 minuuttia, alkoi Kissat saamaan otetta pelistä yhä selvemmin. Vastaaavasti Kultsun muutamalla pelaajalla oli jo selviä vaikeuksia pysyä punaisten kyydissä. Kissojen avausmaali nähtiin 30. minuutin kohdalla, kun Santeri Suutari teki mainion katkon yläalueella syöttäen Sani Tahirille. Sani antoi murtavan syötön boxiin, josta Isaac Kannah viimeisteli varmasti 1-0. Jakson loppupuolella Kultsu vieraili kerran Antti Voutilaisen toimesta Kissojen maalilla, mutta Tommi Lindholm ei antanut yllättää itseään.

– Tiesimme, että olemme vahvoilla kun pääsemme tauolle johtoasemassa. Näin maalintekopaineet kasaantuvat vastustajalle ja meille tulee enemmän tilaa hyökkäyskolmannekselle, kertasi päävalmentaja Janne Moilanen taukotunnelmia.

Toinen jakso jatkui tasaisena ja 66. minuutin kohdalla MiPK teki peliin muutosta tuoneen vaihdon. Kentällä uhrautuvasti raatanut Santeri Suutari teki tilaa Martin Stamboliyskille, joka asettui oikean laiturin ( 11 ) paikalle. Vaihdolla haettiin etenkin murtautumis- ja kuljetusvoimaa syvälle vastustajan alueelle ja tämä tuottikin tulosta. Ensin Calvin Damm ja heti perään ” Stambo ” itse oli onnistua maalinteossa, kun reilut 65 minuuttia oli pelattu. Ajassa 71 minuuttia Hänskin kattila räjähti Kissojen 2-0 osuman merkiksi. Gerald Ben murtautui laidasta läpi ja pallo ajautui Dammille, joka viimeisteli varmasti lähietäisyydeltä. Brahenkadun asiantuntijakatsomo oli jo varma, että ottelu ratkesi tähän maaliin. Hieman onnellakin Kultsu pomputteli itsensä kuitenkin vain muutaman minuutin jälkeen maalin päähän, kun Alex Oikkonen onnistui iskemään lukemiksi 2-1. Ratkaisun paikkaa kotijoukkueelle tarjottiin 84. minuutin kohdalla, kun Stamboliyski kaadettiin boxissa pilkun arvoisesti. Gerald Benin laukauksen kuitenkin Graig Hill torjui ja jännitysnäytelmä jatkui vielä hetken. Lopullisen niitin ottelulle Kissat iski 86. minuutilla, kun Calvin Damm vapautti Gerald Benin maalintekoon ja enää ei MiPK:n maalinsylkijä erehtynyt, vaan laukoi loppulukemat 3-1.

– Hyvä ja energinen esitys koko joukkueelta tärkeään paikkaan. Puolustimme vastustajan parhailta paikoilta pois ja loimme riittävästi paikkoja maaleihin. Kuten tänäänkin nähtiin, tämä joukkue on hyvässä kunnossa ja jaksaa pelata ottleut loppuun, totesi tyytyväinen päävalmentaja Janne Moilanen ottelun jälkeen.

– Hienoa lähteä Kotkaan toivottavasti täpötäydelle Tolsalle päätöskierroksen otteluun, kun sarjapaikka on nyt varmistettu, päätti Moilanen.

Ottelun pöytäkirja ja tilastot https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&778414&M2

Viimeisellä kierroksella la 30.9.2017 MiPK kohtaa vieraissa lohkovoittoa janoavan FC KTP:n vieraissa. Arto Tolsa Areenalle on odotettavissa varsinainen kansanjuhla ja tuohon otteluun MiPK valmistautuu huolellisesti harjoitellen. Kissojen haarukassa on arvokas sarjan 4. sija sekä kalavelkojen maksu kevätkierroksen 0-6 tappiosta Urskissa.

MiPK:n voiton myötä varmistui myös se tosiasia, että maanantaiaamusta alkaen kaupungin ylle ensisäteitään luova aurinko hehkuu punaisempana kuin pitkiin aikoihin. Nämä säteet lämmittävät etenkin perinteikkäässä Emolassa, josta MiPK on ammentanut henkeään jo vuodesta 1946 lähtien.

Hienoa Kissat !