MiPK MENETTI PISTEET MYLLYKOSKELLE

Ottelu: MiPK – MYPA
Sarja: Kakkonen A lohko
Pvm: keskiviikko 8.8.2018 klo 19.00
Kenttä: Urski ( N )
Lopputulos: 1-2 ( 1-0 )

Otteluraportti:

Kissojen kolmen ottelun mittainen pisteputki katkesi ja nousu kohti sarjakärkeä katkesi keskiviikkona, kun loistavissa olosuhteissa pelattu Kakkosen ottelu päättyi lopulta vieraiden 1-2 voittoon. MiPK ei onnistunut säilyttämään taukojohtoaan, vaan aktiivisesti loppuun asti hyökännyt MYPA onnistui muutaman minuutin sisään tulleiden maalien myötä kääntämään ottelun itselleen.

– Toisella jaksolla vastustaja pakotti meidät omalla pelillään turhan syvälle kohti omaa maalia. Molemmat maalit tulivat laukauksista boxista ja ehkä olisivat olleet puolustettavissa pois, tuumi tappioon pettynyt päävalmentaja Janne Moilanen ottelun jälkeen.

Ottelun avausjakson ensimmäiset 30 minuuttia eivät kovin montaa huippupaikkaa Urskin yleisölle tarjoillut. MYPA sai pallonhallinnasta huolimatta aikaiseksi yhden puskun tolppaan ja muutaman laukauksen kohti Tatu Österlundin vartioimaa Kissamaalia. Ottelun 32. minuutilla MiPK joutui jo vaihtopuuhiin, kun kapteeni Miika Ekmark loukkasi kätensä ja joutui vaihtoon. Tilalle vaihdettiin Jesse Putkonen keskikentän pohjalle ja Jaakko Teräsranta putosi toppariksi. Kun pelikello näytti 35 minuuttia, iski MiPK harvoista tilanteistaan avausmaalin. Oikea puolustaja Mikko Kausto keskitti tarkasti maalille ja Rafael puski pallon vastustamattomasti maaliin. Vielä aivan jakson lopulla Isaac Kannahilla oli läpiajosta mahdollisuus viedä Kissat 2-0 taukojohtoon, mutta viimeistely suuntautui kohti MYPA vahtia.

Toinen jakso jatkui MYPA:n pallonhallinnalla, mutta tiiviisti puolustanut Kissaryhmä onnistui toistuvasti estämään vierailijoiden murtautumisyritykset ja iski muutaman kerran vaarallisesti vastaan. Parhaimmat maalintekopaikat osuivat Ville Kirvesojalle, Tuomas Koppelomäelle ja Isaac Kannahille, mutta ratkaisevan oloinen toinen osuma jäi syntymättä. Ottelun ratkaisu nähtiin muutaman minuutin sisään, kun MYPA iski kaksi maalia 83. ja 85. minuutilla. 1-1 osuman viimeisteli Kaan Kovanen laukauksellaan boxin sisältä ja 1-2 osuman iski Paavo Kujala kuljetuksensa päätteeksi boxin rajalta. Näistä takaiskuista ei Kissaryhmä enää toipunut ja loppuminuuttien ajan MYPA onnistui jäädyttämään pelin ja estämään Kissojen loppurynnistyksen.

– Toinen jakso jäi meiltä vaisuksi. Toki vastassa oli parempi MYPA kuin kevätkierroksella eikä voi pitää vääryytenä heidän voittoaan. Tästä aloitetaan heti torstaina valmistautumaan derbyyn ja onneksi pelattavaa vielä riittää yllin kyllin, summasi Moilanen.

Ottelun tiedot https://www.palloliitto.fi/ottelu/984758

Seuraavalla kierroksella panokset kasvavat entisestään. Tulikuuma derby MP – MiPK pelataan torstaina 16.8.2018 klo 18.30 Urskissa.