MiPK KUKISTI FC KIFFENIN

Ottelu: MiPK – FC Kiffen
Lopputulos: 3-2 (1-0)
Sarja: Kakkonen A lohko
Pvm: sunnuntai 18.6.2017
Kenttä: Urheilupuisto (N)

Otteluraportti:

Kotijoukkue MiPK otti tärkeät sarjapisteet sunnuntaina talteen, kun tarunhohtoinen FC Kiffen vieraili vuosikymmenten tauon jälkeen MiPK:n kotikentällä. Vaikka Kissat johti ottelua reilun tunnin kohdalla jo 3-0, saatiin kotivoittoa jännittää loppuun asti.

Ottelun alkuminuutit olivat varsin tunnustelevia molemmilta joukkueilta. Vierailija Kiffen oli miehittänyt alakertansa varsin tiiviiksi ja näin halusi ehkäistä kotijoukkueen mahdollisen aikaisen avausosuman. Muutamaa laukausta lukuunottamatta MiPK ei päässyt todellisille maalintekopaikoille avausjaksolla, kunnes 41. minuutilla verkot soi Hänskin päädyssä. Isaac Kannah ja Calvin Damm pelasivat näyttävän seinäkuvion boxin sisään ja pallon tälläsi ilmasta maaliin Kannah. Vaikka tauolle siirryttiinkin kotijohdossa, jäi toiselle jaksolle paljon parannettavaa.

– Tauolla korostettiin erityisesti tilanteisiin reagointia. Avausjakso oli turhan varovaista peliä meiltä molempiin suuntiin ja ei oikein saatu otetta vastustajasta, totesi päävalmentaja Moilanen taukotunnelmista.

Toiselle jaksolle MiPK tulikin päättäväisempänä. Kun ottelua oli käyty 49. minuuttia, siirtyi Kissat 2-0 johtoon todella näyttävän hyökkäyspelaamisen seurauksena. Isaac Kannah tarjosi oikea-aikaisen syötön Topi Kiesilälle, joka pääsi viimeistelemään kauden avausosumansa. Aina asiantunteva kotiyleisö tiesi kertoa, että noin hienoa maalia ei Urskissa ole nähty sitten Reijo ” Randi ” Rantasen ja Jukka Henrikssonin päivien.

Kissat jatkoi hyvää otettaan pelistä ja jo 55. minuutin kohdalla Rafael oli lähellä onnistua maalinteossa laukauksellaan. Muutamaa minuuttia myöhemmin MiPK sai kulmapotkun, jonka seurauksena pallo ajautui Jaakko Teräsrannalle. Kuin kuningaslohi nousi Jaakko korkeuksiin puskien pallon maalin eteen Kiesilälle, joka nikkasi taululle lukemiksi 3-0. Moni luuli tässä vaiheessa, että ottelu oli jo taputeltu.

Kiffen onnistui kuitenkin raapimaan kavennuksen 64. minuutilla, kun pallo käytännössä painittiin Kissojen maaliin. Maali merkittiin Cheikh Touren nimiin. Lisävirtaa saanut vierasjoukkue jatkoi taisteluaan ja 73. minuutilla kulmatilanteesta se tuli jo maalin päähän. 3-2 lukemiksi viimeisteli Kiffenin Otto Talvitie. Kissat kesti kuitenkin Kiffenin loppurynnistyksen, vaikka tasoitusosumakaan ei ollut kaukana 82. minuutin kohdalla. Pari minuuttia ennen täyttä aikaa oli läpiajoon päässeellä Kannahilla vielä tilaisuus niitata ottelulle sinetti, mutta enempää maaleja ei Urskissa enää nähty.

– Kolmen maalin johto oli meille täysin uusi asia ja tässäkin tilanteessa riittää opittavaa. Tärkeät pisteet kuitenkin saatiin ja ehdottomasti ansaittiin. Hienoa, että saimme hyökkäyspäässä onnistumiset Topille ja Isaacille, tiivisti ottelun annin Moilanen suunnaten katseet jo seuraavaan otteluun.

MiPK avauskokoonpano:

Lindholm – Pönkä, M. Ekmark, J. Teräsranta, V. Teräsranta – Damm, Haapea – Kiesilä, Kannah, Rafael – T. Ekmark.

Ottelun pöytäkirja https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&778338&M2

Kissojen osalta ottelutahti jatkuu tiiviinä, sillä jo nousevalla viikolla joukkue matkustaa Vantaalle. FC Legirus Inter – MiPK keskiviikkona 21.6.2017 klo 18.30. Ottelu pelataan joistakin ennakkotiedoista poiketen ulkona nurmella.