MiPK KOHTAA KOTONAAN SUDET

Ottelu: MiPK – Sudet ( Kouvola )
Sarja: Kakkonen A lohko
Pvm: lauantai 29.7.2017 klo 17.00
Kenttä: Urski ( N )

Otteluennakko:

Kakkosen A lohkon sarjatauko on vietetty ja joukkueet palaavat tositoimiin, kun sarjan 13. ottelukierros pelataan tulevana viikonloppuna. Sudet ( 11 ottelua ) pelaavat rästiottelunsa FC Kiffeniä vastaan 1.8. eli vain muutama päivä lauantain koitoksen jälkeen. Sarjassa nyt kohtaavat joukkueet ovat tasapisteissä ( 13 p ) ja Sudet maalieronsa turvin Kissojen edellä. Kevätkierroksella MiPK raapi 1-2 vierasvoiton Lehtomäen valeheinällä, joten tasainen ja tuima taisto tärkeistä pisteistä on varmuudella luvassa Urskin hempeässä kesäillassa. Ennen taukoa MiPK otti takkiin Klubi 04 vieraana 6-1 ja Sudet tasasi pisteet kotonaan lukemin 1-1 Kultsu FC:n kanssa.

MiPK lähtee otteluun ehjän viikon treenijakso allaan lyhyen loman jälkeen. Lauantain ottelua teknisellä alueella johtaa valmentaja Kimmo Aholainen, sillä päävalmentaja Janne Moilasen pitää kiireisenä Lahdessa järjestettävä liikuntatapahtuma. Jo ennen kauden alkua seura ja Moilanen sopivat, että MiPK-FC KTP ( pelattu 8.7. ) ja MiPK-Sudet ottelut johdetaan näin.

– Tärkeistä pisteistä taistellaan, kuten kaikissa otteluissa. Sarjassa sijoilla 5. – 10. olevat joukkueet ovat kaikki 4 pisteen sisällä, joten sijoitukset tulevat elämään vielä pitkälle syksyyn, Aholainen arvioi tulevia syyskierroksen taistoja.

Kotijoukkueen kokoonpano lauantain otteluun vahvistuu ottelupäivänä. Varmuudella poissa ottelusta on Tommi Ekmark. Jesse Putkosen sekä Teräsrannan veljesten ( Ville ja Jaakko ) pelikunto selviää perjantain viimeistelyharjoituksissa. Saadaanko otteluun mukaan MiPK:n tuore sopimuspelaaja Gerald Ben, on vielä epävarmaa. Tätä kirjoitettaessa pelaajan siirto Suomeen odottaa vielä Ruotsin jalkapalloliiton hyväksyntää.

– Jalkapallon kansainvälinen siirtoikkuna ei ole mikään ” valintatalo ”, vaan erittäin tarkkaan säädelty työkalu, jota käytetään yhteisesti kaikissa maanosaliitoissa. Kun puhutaan maailman suosituimmasta urheilulajista, tulee asian näin ollakin. Sovitut pelisäännöt ja niiden noudattaminen palvelevat parhaiten pelaajia sekä myös seuroja, toteaa tätä pelaajasiirtoa noin kahden viikon ajan työstänyt Aholainen.

– Saamme kuitenkin täysin kilpailukykyisen kokoonpanon tähänkin otteluun. Täytyy muistaa, että kentällä olevat pelaajat ovat pääroolissa ottelutapahtumista sekä tuloksesta, Aholainen summaa.

Vierailijoiden riveissä esiintyy monta mikkeliläisillekin tuttua pelaajaa. Maaliahne hyökkääjä Niko Nakari on 12 ottelussa paukuttanut 6 maalia ja alakerrassa luutii Kissojakin muutamalla kaudella edustanut toppari Juho Hasu. Susien päävalmentaja vaihtui kesäkuun lopussa, kun Janne Lindberg siirtyi kohti uusia haasteita ja ruoriin astui Toni Lindberg.

Vierasjoukkueen ennakkotunnelmia http://sudetjalkapallo.fi/2017/07/25/sudet-mipk/

Ottelu on Veikkauksen Pitkävetokohde. Kertoimet 2,25 – 3,85 – 2,40. Lisäksi ottelu on la 29.7. Vakiveikkauksen kohde nro 8.

Tervetuloa kannustamaan MiPK kotivoittoon !