MiPK KÄRSI ENSIMMÄISEN KOTITAPPION

Ottelu: MiPK-Gnistan
Sarja: Kakkonen A lohko
Pvm: lauantai 7.7.2018 klo 15.00
Kenttä: Ravirata 1 ( N )
Lopputulos: 1-2 (1-0)

Otteluraportti:

Pallo-Kissat kärsi kauden ensimmäisen kotitappionsa, kun Raviradan nurmella käyty Kakkosen ottelu päättyi vierailija Gnistanin voittoon lukemin 1-2. Tällä kaudella jo tutuksi tullut Kissojen taukojohto ei riittänyt pisteille asti. Ottelu pelattiin Raviradalla kotoisan Urskin ollessa varattu lauantain yleisurheilutapahtumalle ja ottelupäivän siirto ei onnistunut ennen kauden alkua. Kolme pistettä tuntui maistuvan Gnistan leirissä erityisen makealle keväisen kohtaamisen jälkimainingeissa. Gnistan jätti 5.5. pelatusta Gnistan – MiPK ottelun muutetusta lopputuloksesta ( 0-3 ) vielä yhden valituksen urheilun oikeusaturvalautakunnalle, joten kyseisestä ottelusta Palloliiton päätöksen mukaisesti kuuluvat 3 pistettä Kissoille päivittyvät sarjataulukkoon elokuun alkupuolella.

– Avausjakso pelattiin juuri kuten suunniteltiin. Puolustettiin tiiviinä riittävän ylhäältä ja saatiin pidettyä Gnistan pääasiassa muotomme ulkopuolella. Toinen jakso oli passiivisempi ja tarjottiin vieraille ote peliin, totesi pettynyt päävalmentaja Janne Moilanen ottelun päätyttyä.

MiPK oli muuttanut pelimuodostelmaansa ( 4-2-3-1 ) tähän otteluun niin, että kärkeen oli siirretty Antti Voutilainen ja Calvin Damm aloitti oikealla laidalla. Lisäksi ottelusta puuttuivat kaikki kolme brasilialaispelaajaa, joiden sopimukset purettiin yhteisymmärryksessä lauantaina aamupäivällä. Samassa yhteydessä jo aiemmin sovittu Jalmari Haapean laina Kolmosen RiPa:an peruttiin.

– Yhteistyösopimus pelaajien agentuurin kanssa ei toiminut niin hyvin, kuin olisimme halunneet. Pelaajat ovat vapaita etsimään uutta seuraa siirtoikkunan auetessa 10.7.2018. Totesimme pelaajien ja valmennuksen kanssa yhdessä, että tämä on tässä tilanteessa kaikille paras ratkaisu ja he voivat harjoitella toistaiseksi edelleen joukkueen mukana, taustoittaa Kissojen toiminnanjohtaja Kimmo Aholainen.

Ottelun avausjakso oli tasaista tunnustelua puolin ja toisin, eikä vaarallisia maalintekotilanteita nähty kummassakaan päädyssä. Gnistan piti palloa hallussaan pääasiassa omalla puoliskollaan ja Kissat puolusti tiiviissä muodossa tukkien linjojen välit. Kun otteukello näytti 22. minuuttia, toimitti Jaakko Teräsranta pallon boxiin, josta se kimpoili Tuomas Koppelomäelle. Tämä jatkoi pelivälineen läheltä maaliin ohi Gnistan maalivahdin ja muutamaa vapaapotkua lukuunottamatta tilanteita ei enää avausjaksolla juurikaan nähty.

– Painotimme tauolla, että toisella jaksolla ei passivoiduta vain puolustamaan, mutta annoimme kuitenkin ottelun liian helposti pois käsistämme, tiivisti Moilanen toisen jakson Kissojen osalta.

Kun ottelua oli käyty 75 minuuttia, Sami Ekmark joutui kaatamaan boxissa Aleksander Akbarin ja pallo vietiin pilkulle. Tasoituksen 1-1 viimeisteli Teemu Pastila. Tämän jälkeen ote siirtyi vieraille entisestään ja lopulta 85. minuutin kohdalla vieraiden kulmapotku tuotti voitto-osuman, kun Marko Koskinen puski täysin vapaasti pilkun kohdalta pallon maaliin. Kissat ei saanut oikein kunnon loppukiriä aikaan ja vielä lisäajalla Jaakko Teräsranta joutui kaatamaan läpiajoon murtautuneen Akbarin punaisen kortin arvoisesti.

– Molemmat maalit tulivat virheistämme. Nyt levätään viikko ja lähdetään sitten uudella ilmeellä valmistautumaan seuraavaan otteluun, päätti Moilanen.

Sarjatauon jälkeen MiPK kohtaa vieraissa 21.7.2018 LPS:n.

MiPK avaus: Österlund, S. Ekmark, M. Ekmark, T. Ekmark, Teräsranta, Kirvesoja, Kesonen, Kannah ( 75. min Putkonen ), Koppelomäki, Damm ( 63. min Rafael ), Voutilainen ( 85. min Suutari ).

Vaihdossa lisäksi: Haapea, Lampinen.