MiPK JYRÄSI HÄNSKISSÄ VOITTOON

Ottelu: MiPK – FC Legirus Inter
Sarja: Kakkonen A lohko
Pvm: sunnuntai 10.9.2017 klo 18.30
Kenttä: Hänski ( TN )
Lopputulos: 4-1 ( 0-1 )

Otteluraportti:

Tumman hyväilevässä syysillassa Hänskin valaistussa montussa nähtiin MiPK:n järjestämänä toisen jakson todellinen ilotulitus. Avausjakson jälkeen 0-1 tappiolla ollut kotijoukkue iski väkisin FC Legirus Interin polvilleen vahvalla esityksellään ja otti jo kolmannen peräkkäisen voittonsa nousten sarjataulukossa sijalle 6.

Ottelun alku oli varsin tunnustelevaa pelaamista molemmilta joukkueilta vierasjoukkueen hallitessa palloa lähinnä keskikentällä ja puolustusalueella pääsemättä kuitenkaan vaarallisiin murtautumisyrityksiin. MiPK puolusti kurinalaisesti keskikentän keskustaa Sani Tahirin ja Otso ” Olavi ” Korhosen johdolla onnistuneesti ja pääsi avausjaksolla usein pelaamaan ylhäällä pelanneen vierasjoukkueen linjan taakse varsin vaarallisesti. Jo 12. minuutin kohdalla #9 Rafael oli puolittaisessa läpiajossa, mutta viimeistely ei aivan onnistunut. Vierasjoukkueen ensimmäinen avopaikka oli 22. minuutin kohdalla, mutta Kissavahti Tommi Lindholm esitti tärkeän loistotorjunnan. Avausjaksolla 29. minuutin kohdalla Kissat onnistui jo maalinteossa, mutta sivuvapaapotkun maaliin puskenut Otso Korhonen oli ehättänyt paitsioon. Tästä kului muutama minuutti ja Isaac Kannah puski avopaikasta hieman yli. Heti seuraavassa todella näyttävässä hyökkäyksessä Kannah pelattiin nokikkain FC Legirus Interin maalivahdin kanssa, joka onnistui torjumaan Kannahin viimeistely-yrityksen. Jalkapallo-ottelun luonteen mukaisesti Kissojen hukattua avopaikkansa vierasjoukkue onnistui viimeistelyssään, kun takatolpalle unohtunut Toni Haapalehto onnistui 43. minuutilla viemään vieraat taukojohtoon.

– Avausjaksolla yläalueemme puolustaminen ei ollut ihan parasta mahdollista, joten vastustaja pääsi turhan helposti ylittämään keskikentän ja siten uhkaamaan linjaamme. Tauolla sovimme, että tätä parannetaan koko joukkueena. Samoin tiesimme, että meillä on valtava ylivoima pääpelissä, joten erikoistilanteet ovat mainio mahdollisuus meille maalintekoon, tiivisti päävalmentaja Janne Moilanen kotijoukkueen koppitunnelmat.

Toista jaksoa oli kulunut vain hetki, kun Kissat kampesi ottelun jo tasoihin. Kulmapotkun jälkitilanteesta 49. minuutilla pallo ajautui boxissa Gerald Benille ja hän laukoi vastustamattomasti tasoitusosuman. Kissat sai tasoitusosumasta valtavan draivin päälle ja jo 55. minuutin kohdalla Gerald Ben laukoi kotijoukkueen 2-1 johtoon Tommi Ekmarkin mainiosta murtavasta syötöstä. FC Legirus Inter oli täysin sillassa ja Kissojen lisäosumat olivat vain ajan kysymys. Gerald Ben ei kuitenkaan onnistunut läpiajossaan ja Rafaelin puskunkin läheltä onnistui vierasjoukkueen maalivahti torjumaan. Ottelun 78. minuutilla MiPK sai kulmapotkun, jonka Isaac Kannah lähetti Tommi Ekmarkin päähän. Näistä paikoista Kissojen ” vaaleat jätit ” eivät erehdy ja näin kotijoukkue siirtyi jo ratkaisevasti 3-1 johtoon. Vierasjoukkueen selkäranka sanoi niks naks ja jännitettävää riitti enää siinä, kuinka monta maalia Kissat vielä iskee. Kertaalleen kotijoukkue tässä onnistuikin, kun Calvin Damm iski kauden avausmaalillaan taululle loppulukemat 4-1.

– Koko joukkueelta loistava parannus toiselle jaksolle. Olimme todella aktiivinen ja päättäväinen ryhmä kentällä, joten tyytyväinen olen tasonnostoon ja tietysti lopputulokseen, totesi päävalmentaja Janne Moilanen myhäilevän kotiyleisön poistuessa Hänskistä kaupungin pimeään iltaan.

Ottelun pöytäkirja ja tilastot https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&778403&M2

Kakkosen A lohkossa on jäljellä kolme täyttä sarjakierrosta. Kauden viimeiset ottelut Kissojen osalta ovat la 16.9. JäPS – MiPK, su 24.9. MiPK – Kultsu FC ( Hänski ) ja kauden päätösottelu la 30.9. FC KTP – MiPK. Panosta siis riittää vielä kaikkiin otteluihin !