MiPK JÄI PISTEITTÄ JÄRVENPÄÄSSÄ

Ottelu: JäPS – MiPK
Sarja: Kakkonen A – lohko
Pvm: lauantai 16.9.2017 klo 17.00
Kenttä: Järvenpää ( N )
Lopputulos: 3-0 ( 0-0 )

Otteluraportti:

MiPK:n kolmen ottelun mittainen voittoputki tuli päätökseen lauantaina Järvenpäässä, jossa paikallinen JäPS piti pisteet kotonaan lukemin 3-0. Tauolla lukemat olivat 0-0. Tällä kertaa Kissoilta ei nähty yhtä vahvaa toista jaksoa kuin edellisissä otteluissa ja näin kotijoukkue otti ansaitun ja arvokkaan voiton.

Ottelupäivän ensimmäinen jännitysmomentti oli päätös pelikentästä. Sateiden vuoksi ottelu oli vaarassa siirtyä vielä aamupäivällä tekonurmelle, mutta onneksi päästiin pelaamaan suunnitellusti sympaattiselle Järvenpään stadionin nurmelle. Ottelun ensimmäiset 15 minuuttia edettiin varsin tunnustelevasti. Kevätkierroksella JäPS vielä pyrki aktiiviseen pallonhallintaan ja murtautumisiin laidoilta ylivoimaa hakien. Ainakin tähän otteluun JäPS oli muuttanut hyökkäyspelaamistaan suoraviivaisemmaksi ja pallo pyrittiin pelaamaan todella nopeasti hyökkääjille yläalueella. Avausjaksolla molemmilla oli muutama maukas maalintekopaikka. Vaarallisin JäPS:n tilanne oli laukaus ylärimaan, Kissojen parhaat paikat osuivat n. 30 minuutin kohdalla Rafaelille ja n. 42. minuutin kohdalla Sani Tahirille. Tätä ennen avopaikkaan pääsi lisäksi Kissoilta Calvin Damm, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. Pallon toki Dammille pelasi JäPS puolustaja tyylikkäällä syötöllä suoraan jalkaan, mutta kun lippu nousee niin silloin se on paitsio.

– Ensimmäisellä jaksolla olimme välillä pulassa JäPS:n suoraviivaisen pelitavan kanssa ja tuntui, kuin olisimme olleet askeleen jäljessä koko jakson ajan, kertoi päävalmentaja Janne Moilanen taukotunnelmista.

Toiselle jaksolle tultaessa Kissaleirissä oltiin valmiita totuttuun rynnistykseen, mutta 58. minuutin kohdalla saatinkin kylmää vettä niskaan. Sani Tahir puolusti boxissa rangaistuslaukauksen arvoisesti ja pallon pilkulta ampui maaliin #25 Olli Valto. Ja 67. minuutin kohdalla pallo vietiin jälleen pilkullle, kun Miika Ekmark kaatoi boxissa JäPS hyökkääjän. Olli Valto iski jälleen pallon maaliin varmasti ja laittoi Kissat todelliseen siltaan. Tämän jälkeen Kissat onnistui antamaan painetta JäPS puolustukselle ja hyville paikoillekin punapaidat pääsivät. Vartti ennen loppua vieraat siirtyivät kolmen pelaajan linjaan ja yläalueelle lisättiin miehitystä. Ottelun 76. minuutilla oli Rafaelilla mainio tilaisuus iskeä kaivattu kavennusosuma, mutta JäPS vahti Altti Mäkinen onnistui torjumaan etukulmaan suuntautuneen laukauksen. Tuosta kului muutama minuutti ja Sani Tahir pääsi kokeilemaan vapaapotkusta maalintekoa, mutta Mäkinen torjui varmasti tämänkin. Kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa oli Rafael jälleen vasemmalta läpi, mutta tulinen laukaus suuntautui hiukan yli JäPS maalin. Kissojen panostaessa kaikkensa hyökkäämiseen loppunumerot 3-0 taiteili #9 Tuomo Huusko, kun ottelua oli pelattu 90 + 3 minuuttia.

– Omat paikkamme meilläkin oli ottelussa tehdä maaleja, mutta JäPS oli meitä hieman vahvempi tänään, tunnusti Moilanen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Joukkueiden poistuessa kentältä lähes 200 henkisen yleisön joukossa yksi onnellisimpia katsojia oli varmasti Kuritun Jallu. Vahvan JäPS taustan omaava ja nykyisin FC Legirus Interissa vaikuttava Jallu oli silminnähden tyytyväinen siihen, että nyt oli mikkeliläisten vuoro hävitä : )

Ottelun tilastot ja pöytäkirja https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&778407&M2

Kakkosen A – lohkossa on kaksi täyttä ottelukierrosta jäljellä. Toiseksi viimeisellä kierroksella MiPK kohtaa Kultsu FC:n. Ottelu pelataan su 24.9.2017 klo 14.00 Hänskissä.