MiPK JÄI PISTEITTÄ HELSINGISSÄ

Ottelu: FC Viikingit – MiPK
Sarja: Kakkonen A lohko
Pvm: sunnuntai 13.5.2018 klo 18.30
Kenttä: Vuosaari ( N )
Lopputulos: 3-2 ( 0-1 )

Otteluraportti:

Kissojen kauden kolmaskin vierasottelu päättyi tappioon, kun vastassa ollut FC Viikingit oli toisen jakson maaleillaan lopulta vahvempi lukemin 3-2. Avausjakson hyvistä otteista ja pelinhallinnasta huolimatta pisteitä ei siis tälläkään kertaa bussiin saatu mukaan Mikkeliin. Ottelu pelattiin hyväkuntoisella ja ennen ottelua kastellulla nurmella, joka tarjosi mahdollisuuden vauhdikkaaseen jalkapalloon.

– Avausjakso oli kokonaisuudessaan kauden parasta tekemistä meiltä tähän asti. Puolustimme hyvin, teimme runsaasti riistoja keskialueella ja loimme vaarallisia hyökkäyksiä solkenaan vastustajan maalille, totesi tulokseen pettynyt päävalmentaja Janne Moilanen Helsingin hempeässä illassa taiston tauottua.

Ottelun ensimmäiset vajaat 10 minuuttia kotijoukkue hallitsi palloa ja keskitykset molemmilta laidoilta tuottivat muutaman kulmapotkun, jotka Kissapuolustus kuitenkin selvitti. Tämän jälkeen aloite siirtyi vierasjoukkueelle ja etenkin Antti Voutilaisen vasemmalta laidalta tulleet hyökkäykset olivat järjestään vaarallisia. Noin 20. minuutin kohdalla Voutilainen kaadettiin boxissa ja pallo vietiin pilkulle. Avausmaaliaan raivoisasti hakenut Erlon ampui kuitenkin vasemmalta ohi ja näin Viikingit selvisi tilanteesta säikähdyksellä. Kissat jatkoi kuitenkin painostustaan ja puolen tunnin kohdalla Erlon pamautti pallon vasurilla omasta kuljetuksestaan kotijoukkueen maaliin. Tauolle mentiin siis 0-1 lukemissa.

Toisen jakson Viikingit aloitti vahvasti ja jo 50. minuutin kohdalla Kissavahti Tatu Österlund joutui venymään torjuntaan alakulmasta. Kotijoukkueen aktiivinen ote tuotti kulmapotkun, josta Pierre Lejeune Nlate puski pallon maaliin boxista, kun ottelua oli pelattu 54. minuuttia. Tästä kului vain vajaa viisi minuuttia, kun kotijoukkue siirtyi 2-1 johtoon. Jälleen Pierre Lejeune Nlate voitti boxissa kulmalipulta annetun vapaapotkun ja puski kotijoukkueelle arvokkaan johto-osuman.

– Kaksi kohtalokasta merkkausvirhettä erikoistilanteissa omassa boxissa maksoi meille tänään voiton, totesi Janne Moilanen kotijoukkueen maaleista.

Ottelu jatkui tasaisena ja vauhdikkaana pelaamisena hyökkäysvuoroja vaihdellen, kunnes 65. minuutin kohdalla nähtiin ottelun lopullinen ratkaisu. Kissavahti Österlundin pudottamaan paluupalloon ehätti ensimmäisenä Cheikh Toure ja ottelu oli ratkaisevan tuntuisesti 3-1. Jälleen oli Kissoilla kurottavaa ja kentälle vaihdettiin Rafael sekä Tuomas Koppelomäki. Samalla joukkue siirtyi kolmen pelaajan linjaan. Takaa-ajo tuottikin tulosta, kun Rafael pamautti pallon 82. minuutilla vastustamattomasti takanurkkaan vapaapotkusta ja Kissat heräsi vielä taistelemaan pisteistä. Loppuminuuttien rynnistys ei kuitenkaan tuottanut kaivattua tasoitusta ja vieraspistettä.

– Keskittyminen seuraavaan otteluun ( MiPK – NJS ) alkoi heti tämän ottelun jälkeen. Kun tuon avausjakson tekemisen saamme kestämään koko ottelun ajan, niin luottavaisin mielin voimme jokaiseen otteluun tässä sarjassa lähteä, tiivisti Moilanen joukkueen tunnelmat ennen kotimatkalle lähtöä.

Seuraavalla kierroksella MiPK kohtaa kotonaan NJS:n. Ottelu sunnuntaina 20.5.2018 klo 18.30 Hänskissä.

Ottelun tilastot https://www.palloliitto.fi/ottelu/984684