MiPK JA KULTSU FC KOHTAAVAT HÄNSKISSÄ

Ottelu: MiPK – Kultsu FC
Sarja: Kakkonen A – lohko
Pvm: sunnuntai 24.9.2017 klo 14.00
Kenttä: Hänski ( TN )

Otteluennakko:

Jo keväällä ns. asiantuntijapiireissä uumoiltiin Kakkosen A -lohkon olevan huipputasainen koko kauden ajan. Arviot ovat osoittautuneet oikeiksi. Sarjan kärkipäässä ( KTP, PEPO ja Klubi 04 ) ratkovat keskenään mahdolliset Ykköseen karsijat, kun taas tyvipäässä käytännössä 7 joukkuetta taistelee vielä sarjapaikastaan ensi kaudelle Kakkoseen. Varmaa on, että jälleen kerran on syksyllä luvassa suuria tunteita pettymyksistä riemunkiljahduksiin useilla stadioneilla. Oman lusikkansa soppaan kärkijoukkueiden osalta Ykkösen karsintaan liittyen heitti viikolla vielä Palloliitto, joka täsmensi kilpailusääntöjään vielä noin 2 vkoa ennen viimeistä ottelukierrosta. On selvää, että tähän järjettömään kikkailuun palataan seurojen puolesta vielä melkoisella vimmalla sarjojen päätyttyä.

Ottelun lähtökohta on se, että molemmat joukkueet tarvitsevat sarjapaikan uusimiseen tästäkin ottelusta pisteitä. MiPK on sarjassa ( 7. ) sijalla 26 pisteellä. Kultsu FC hengittää Kissojen kannassa 9. sijalla 24 pisteellä. Edellisellä kierroksella MiPK:n kolmen ottelun voittoputki katkesi tappioon JäPS:lle vieraissa luvuin 3-0. Vastaavasti Kultsu FC hävisi sarjan kärkijoukkue FC KTP:lle kotonaan 0-2. Kevätkierroksella heinäkuussa joukkueet kohtasivat Joutsenossa ja tuolloin Kultsu FC otti kotivoiton Kissoista lukemin 2-0.

MiPK lähtee otteluun ilman parasta maalintekijäänsä Rafaelia ( 20 ottelua / 7 maalia ), jonka varoitustili täyttyi edellisessä ottelussa. Muutoin joukkue on terveenä ja loukkaantumisia ei ole. Akeg Dengin aiemmin kauden aikana Kolmosessa saadut varoitukset eivät kumuloidu Kakkosessa ja hänkin on pelikelpoinen lauantain ottelussa.

– Lauantain ottelu on molemmille tärkeä ja kumpikaan ei sitä halua hävitä. Lähdemme kotivoittoa hakemaan, jotta sarjataulukkoa ei tarvitse tuijotella ennen viimeistä kierrosta. Kultsu FC on pelaava ryhmä, joten puolustuspelin on jälleen oltava uomissaan, toteaa päävalmentaja Janne Moilanen ottelun aattona. Viimeisellä kierroksella MiPK kohtaa FC KTP:n vieraissa ja Kultsu FC kotonaan Klubi 04:n.

Vierasjoukkue Kultsu FC:n joukkueen parhaat maalintekijät ovat Janne Kuhmonen ja Niko Lohi, jotka molemmat ovat tehneet 3 maalia. Tähän otteluun pelikiellossa ovat vierasjoukkueesta Jonathan Dunyin ja Riku Nurkka.

Ottelua isännöivä K-Supermarket Rokkala tarjoaa makkaran 350 ensimmäiselle lipun lunastaneelle. Lisäksi Huutosen Matti on luvannut korkeapainetta ja lämmintä ilmaa Mikkelin ylle sunnuntaille. Olosuhteet ovat siis kunnossa hienolle jalkapallopäivälle Hänskin montussa.

Tervetuloa kannustamaan MiPK voittoon kauden 2017 viimeisessä kotiottelussa !