MiPK EI TAIPUNUT VANTAALLA

Ottelu: FC Legirus Inter – MiPK
Sarja: Kakkonen A lohko
Pvm: keskiviikko 21.6.2017 klo 18.30
Kenttä: Hiekkaharjun urheilupuisto ( N )
Lopputulos: 2-2 ( 2-1 )

Otteluraportti:

Hiekkaharjun varsin hyväkuntoisella nurmella nähtiin keskiviikkoisessa kesäillassa vauhdikas ja tapahtumarikas Kakkosen ottelu. Kuten ennakoitiin ottelun alla, nähtiin tasaisessa ottelussa maalejakin mukava määrä. Kissaleirissä tunnelmaa luonnollisesti nostatti loppuminuuteilla tehty ansaittu 2-2 tasoitusmaali.

Ottelun ensimmäiset 10 minuuttia oli odotetusti kotijoukkueen pallonhallintaa, tosin pääosin omalla puolustusalueella ja keskikentällä. MiPK pysyi tiiviisti sovitussa puolustusmuodossa pitäen linjojen väliset etäisyydet mahdollisimman tiiviinä. Legiruksen peli-identiteettiin kuuluva keskeltä murtautuminen saatiin varsin tehokkaasti tukittua ja heidän vaarallisin tilanne oli 5. minuutin kohdalla suora vapaapotku, joka päätyi kuitenkin sivuverkkoon. Muutamasta keskialueen riistosta pääsi MiPK vierailemaan vaarallisesti kotijoukkueen maalilla. Ottelun 10. minuutilla Calvin Damm oli onnistua toimittamaan Isaac Kannahin laukauksen paluupallon maaliin, mutta viimeistely ei aivan onnistunut. Kun ottelua oli käyty 11 minuuttia, epäonnistui MiPK puolustus boxin tuntuman purkupallossa, joka ajautui Legiruksen maalisinko Aleksi Pahkasalolle. Hän ei avopaikasta erehtynyt, vaan sijoitti hallitusti kotijoukkueen 1-0 johtoon. Tuon maalin jälkeen MiPK hyökkäsi aavistuksen rohkeammin ja 21. minuutilla nähty 1-1 tasoitusmaali oli kaunista katseltavaa; Isaac Kannah vapautti Rafaelin toppareiden välistä nokikkain maalivahdin kanssa ja näissä paikoissa #9 harvemmin epäonnistuu.

– Rafael oli tänään jälleen nostettu piikkiin ja onnistui hyvin. Pallon saadessaan hän oli jatkuva päänvaiva Legiruksen puolustukselle ja teki hyvin töitä myös puolustussuuntaan, kehui päävalmentaja Janne Moilanen hyökkääjäänsä.

Tauolle mentiin kuitenkin kotijoukkueen 2-1 johdossa, kun Pahkasalo onnistui rangaistuspotkussa vain kaksi minuuttia Kissojen tasoitusmaalin jälkeen. Tilannetta edelsi tahaton käsivirhe Kissapelaajan ollessa negatiivisessa peliasennossa boxissa.

Ottelun toinen jakso alkoi ja jatkui erittäin tasaisena pelin soljuen puolelta toiselle. Kumpikaan joukkue ei päässyt vaarallisiin maalintekotilanteisiin. MiPK vahvisti hyökkäyspelaamistaan vaihtamalla kentälle Martin Stamboliyskin ja Santeri Suutarin. Ottelun 69. minuutin kohdalla tasoitus oli lähellä, mutta Legiruksen puolustus onnistui siivoamaan pallon maaliviivalta. Tästä kului minuutti ja Kakkosen kauden toistaiseksi hienoin maali oli vain senttien päässä. Stamboliyskin tulinen kaukolaukaus pamahti ristikkoon sellaisella voimalla, että maalikehikko heilui vielä monta minuuttia tapahtuman jälkeen. Loppua kohden paine kohti Legiruksen maalia kasvoi entisestään Kissojen siirtyessä kolmen pelaajan alakerran linjaan.  Viimein 87. minuutilla syntyi vierasjoukkueen ansaittu tasoitus. Ville Teräsranta lähetti sivuvapaapotkun kohti Legiruksen maalia ja väliin pääsi Miika Ekmark, jonka leveästä selästä pallo ohjautui maaliin. Ottelun lisäajalla MiPK tuuletti hetken vielä voittomaalia, mutta tilannetta edeltänyt kulmapotku oli jo liputettu käyneen päätyrajan ulkopuolella.

– Vähintään ansaittu tasoitus eikä voittokaan olisi ollut vääryys. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa, sillä Legiruskin on laadukas ja pelaava ryhmä, tiivisti päävalmentaja Moilanen.

MiPK kokoonpano: Lindholm – J. Teräsranta, M. Ekmark, T. Ekmark, V. Teräsranta – Pönkä, Haapea ( 64. min Suutari ) – Kiesilä ( 77. min Paasonen ), Kannah, Damm ( 57. min Stamboliyski ) – Rafael

Ottelupöytäkirja https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&778339&M2

MiPK vetäytyy juhannustauolle ja palaa treenikentille tiistaina 27.6.2017. Seuraava ottelu on Kissoilla lauantaina 1.7.2017, kun joukkue matkustaa FC Kultsun vieraaksi Joutsenoon.