MIKKELIN JALKAPALLOHERRUUS JAOSSA

Ottelu: MP – MiPK
Sarja: Kakkonen A lohko
Pvm: torstai 8.6.2017 klo 18.30
Kenttä: Urski ( N )

Otteluennakko:

Rokkalanjoessa on jonkin verran ehtinyt vettä virrata edellisestä kerrasta, kun kaupungin jalkapalloilun ikonit MiPK ja MP kohtasivat toisensa samalla sarjatasolla. Tämä tapahtui vuonna 1982 joukkueiden pelatessa silloisessa 1. divisioonassa ( nyk. Ykkönen ). Tuon jälkeen on toki kohdattu Kakkosen tasolla vuosina 2002 sekä 2007, jolloin Kissat pelasi Mikkelin Kissat ( MiKi ) nimellä. Tällä kaudella on kertaalleen kohdattu keväällä harjoitusottelussa Hänskissä ja loppulukemat olivat 1-1.

Kauden ensimmäinen derby käynnistyy torstaina herkullisissa asemissa. Vierasjoukkue MiPK on sarjassa sijalla 7. ( 9 p ) ja kotijoukkue MP sijalla 5. ( 10 p ). Edellisellä kierroksella MiPK otti kotivoiton ( PKKU ) 2-1 ja MP kompastui FC Kultsuun lukemin 1-0 vieraissa. Ottelu on molemmille kauden 7 sarjaottelu. Sarja on huipputasainen ja jokainen piste on äärettömän tärkeä molemmissa päissä taulukkoa.

Otteluun ennakkosuosikkina lähtevä kotijoukkue MP on käytännössä pakkovoiton edessä, mikäli se haluaa säilyttää oljenkortensa Ykkösen nousukarsintoihin. Vierasjoukkue MiPK lähtee otteluun takaa-ajajan asemasta jo sarjataulukonkin perusteella.

– Paineet on eMPeellä ja tarkoituksemme on haastaa heidät vahvasti omalla aktiivisuudellamme. Hienoa, että tähän kohtaan sarjaa ja kesää saadaan kaupunkiin kunnon futisilta, toteaa MiPK päävalmentaja Janne Moilanen ottelun aattona.

Kissojen osalta ottelun kokoonpano vahvistuu torstaina aamupäivällä. Joukkue harjoittelee vielä keskiviikkona illalla ja tuolloin saadaan varmuus pelikunnosta vielä muutaman pelaajan osalta.

– Joukkueemme lääkäri Mikko Saksa tekee täyttä päivää, että saa tarvittaessa harsittua pelaajat kasaan. Tosin pienet kolhut eivät varmaan ole este kummankaan joukkueen pelaajille osallistua juuri tähän otteluun, päättää Moilanen.

Tervetuloa kannustamaan MiPK vierasvoittoon !