Mikkelin Derby

MP – MiPK
Urski
to 4.7 klo 18.30

Sininen vastaan Punainen. Ensimmäinen odotetuista Päämajakaupungin derbyistä on käsillä, kun Mikkelin Palloilijat isännöivät Mikkelin Pallo-Kissoja torstaina Urskin illassa. Viime vuodet ovat olleet punaiset, Kissojen voittaessa niin keskinäiset ottelut kuin sarjataulukko-sijoituksenkin. Viime kaudella ensimmäinen ottelu päättyi pistejakoon, mutta jälkimmäisessä Kissat jyräsivät MP:n yli ensimmäisen puoliajan tykityksellään voittaen ottelun lukemin 1-3 (0-3).

90-vuotis juhlavuottaan juhliva Mikkelin Palloilijat on asettanut tavoitteekseen nousun Ykköseen ja onkin tehnyt kovia hankintoja tällekin kaudelle. Viime kaudella ykköstä pelannut kuopiolaislähtöinen kolmikko Reetu Räsänen, Joonas Nissinen ja Antti-Ville Räisänen tuovat laatua Sinisiin. Kovat tehot aikaisemmin MP:ssä tehnyt brasilialaiskärki Denis tuo vaarallisuutta Sinisten hyökkäykseen ja Kamerunin maajoukkueessakin esiintynyt maalivahti Sammy N’Djock varmuutta maalille.

Isot hankinnat ovat osoittautuneet tässä vaiheessa kautta onnistuneiksi, sillä MP majailee A-lohkon sarjataulukon käressä 22 pisteellään ilman tappioita. Kissat ovat tällä hetkellä sijalla 6, pisteitä kasassa Punaisilla on 12. Tuloksellisesti Kissojen kevätkierros ei ole mennyt tavoitteiden mukaisesti, vaikka pelillisesti meno onkin ollut välillä todella hyvää. Sarja on kuitenkin tänäkin vuonna äärimmäisen tasainen ja nyt olisi mitä oivin paikka kääntää kurssi syyskierrokselle mentäessä.

”Lähdetään nauttimaan. Oma tasomme riittää aivan varmasti ja huomenna ratkeaa pitkälti siihen, kumpi on valmis antamaan enemmän joukkueen eteen. Täysi luotto on huomenna omaan tekemiseen ja siihen, että lähdemme aiheuttamaan MP:n ensimmäisen tappion tälle kaudelle” kertoo joukkueen kapteeni Miika Ekmark.

Ensimmäinen osa kaupungin herruudesta jaetaan nyt, Kissat on valmiina. C´moon Kissat!