Mikkelin Derby huipentaa kauden

MiPK – MP
Urski
La 5.10 klo 14.00

Lauantaina pelataan toistaiseksi viimeinen Mikkelin derby, kun paikallisvastustaja Mikkelin Palloilijat nousevat kauden päätteeksi ykköseen. On siis todennäköistä, että ainakin hetkeksi nämä ottelut jäävät tauolle, joten tätä herkkua on luvassa toistaiseksi viimeisen kerran. Mikkelin Palloilijat ovat menneet koko kauden ilman ainuttakaan tappiota saldon ollessa 14 voittoa ja 7 tasapeliä. Edellisellä kierroksella he varmistivat sarjavoiton jo neljä kierrosta ennen sarjan päätymistä (loppusarja mukaan laskettuna). Molempien joukkueiden parhaat maalintekijät Aleksis Lehtonen Pallo-Kissoista ja Denis MP:stä ovat tehneet 9 maalia sarjassa.
Pallo-Kissat varmistivat sarjapaikkansa edellisellä kierroksella, kun he pelasivat Joensuussa JIPPOn kanssa 0-0 tasapelin. Kesän erittäin vaikean jakson jälkeen Kissalauma on osoittanut piristymisen merkkejä ja napsinut tärkeät kotivoitot päävastustajistaan VJS:stä ja FC Kiffenistä. Pelattavaa toki riittää vaikka molemmat ovat oman asemansa jo sarjassa varmistaneet, sillä kumpikaan joukkue ei varmasti halua näitä pelejä hävitä. MP haluaa varmasti pitää tappiosarakkeen puhtaana ja olla häviämättä kauden aikana kertaakaan. Toisaalta mikä olisi sen maukkaampaa, kun aiheuttaa paikallisvastustajalle kauden ensimmäinen tappio ja vielä kauden päättävässä derbyssä.

”Kauden huipennus edessä, jota on taas kovasti odotettu. Mahtava asia, että saimme itse varmistettua sarjapaikan jo edellisellä kierroksella, niin pääsemme lähtemään otteluun täysin paineettomasta tilanteesta. Toki sama tilanne on myös MP:llä. Itse odotan kovasti pelaamista Rafaelin puolesta, sillä koko joukkue haluaa hänelle voiton viimeisestä pelistä ja mikä olisi sen maukkaampaa, kuin rakkaan paikallisvastustajan kaataminen kauden huipennuksessa” kertoo Kissakapteeni Miika Ekmark

Ottelu tullaan siis muistamaan toistaiseksi viimeisenä Mikkelin Derbynä, mutta ennen kaikkea myös kotimaisten kenttien yhden suurimmista pelaajista Rafaelin uran viimeisenä otteluna. Rafael on seitsemäntenä kotimaisen liigatason kaikkien aikojen maalintekijöiden listalla. Hänen 136 liigamaaliaan tuottivat kaksi maalikuninkuutta. Lahdessa hän on legenda ja FC Lahden Hall of Famen jäsen. Häntä arvostavat suuresti pelikaverit, valmentajat, sekä yleisö. Rafaelin maalivainu pelikentillä on ollut aina kultainen, mutta pelkillä maaleilla ei voiteta arvostusta, vaan se voitetaan hyvänä ihmisenä olemisella. Siinä Rafael on onnistunut mihin ikinä hän on mennytkään. Kultainen sydän, kultainen maalintekijä, mahtava persoona. Lauantaina Rafael ansaitsee joka ikisen aplodin mikä hänelle annetaan, nyt on meidän aikamme näyttää kuinka paljon arvostamme häntä.
Kotijoukkueelta poissa kokoonpanosta ovat lainapelaaja Samuli Kaasalainen, sekä koulutuksessa oleva Tommi Ekmark.