Kissoille luu käteen Lahdesta

Avauskokoonpano: Jonne Uronen, Jarkko Heimonen, Miika Ekmark, Keito Tonami, Jonne Porkka, Aleksis Lehtonen (81.), Ville Kirvesoja, Antti-Pekka Kesonen, Antti Voutilainen, Rafael (63.), Tommi Ekmark (71.)
Vaihdossa: Antti Lampinen, Patrick Skaffari, Sutthirak Tama, Jaakko Teräsranta, Nelson Appiah (63.), Markus Brusila (81.), Akeg Deng (71.)

Pallokissat matkustivat kauden toiseen vierasotteluun Lahteen, jossa se kohtasi Lahden kisapuiston huippuolosuhteissa Reippaan. Ottelun alku oli hyvin tasaista vääntöä ja molemmat joukkueet vielä hieman hakivat omaa peliään. Mitä pidemmälle jakso eteni sitä vahvemmin Pallokissat alkoivat saamaan yhä paremmin otetta pelistä. Pallo liikkui hyvin ja painetta alettiin saamaan Reippaan kenttäpuoliskolle. Kissojen vahva ote palkittiin ottelun 18. minuutilla, kun Tommi Ekmark pääsi haastamaan Reippaan topparia ja kampesi itsensä väkisin ohi tykittäen pallon voimalla maalin kattoon. Tästä Kissojen hyvä kontrolli jatkui ja jakson aikana mm. Antti-Pekka Kesosella sekä Aleksis Lehtosella oli saumat vielä lisätä Kissojen johtoa. Reipas hyökkäsi myös jakson aikana ajoittain pirteästi ja laadukkaasti, mutta Kissojen topparikaksikko Ekmark-Tonami hoiteli tilanteet varmuudella.

Toinen jakso oli Kissojen osalta vaikea. Peli passivoitui, omat hyökkäykset kestivät liian vähän aikaa ja Reipas sai yhä vahvemmin ja vahvemmin painetta Kissapäätyä kohti. Kotijoukkue sai ansaitun palkinnon painostuksestaan ottelun 76. minuutilla, kun Kasperi Heinonen pääsi paluupallosta niittaamaan maalin lähietäisyydeltä pelin tasoihin. Maalin jälkeen Reipas jatkoi vahvaa otettaan ja 86. minuutilla tuli lisää kylmää vettä Kissojen niskaan, kun Riku Heini laukoi upeasti pallon boksin kulmilta ylänurkkaan. Lopussa Kissat sai vielä hieman painetta Reippaan maalille mm. Markus Brusilan pitkien sivurajaheittojen kautta, mutta sen suurempia tekopaikkoja ei vieraille enää syntynyt.
Ottelu päättyi siis harmittavaan 2-1 tappioon.

Päävalmentaja Janne Moilanen oli taiston tauottua luonnollisesti pettynyt mies:
” Eka jakso oli meiltä pääosin hyvää tekemistä. Saimme maalipaikkoja ja pidimme Reippaan hyvin pois vaarallisimmilta maalipaikoilta. Toisella jaksolla olimme aivan liian passiivisia puolustuspelissä ja hyökkäyksemme olivat vaisuja. Meillä on onneksi nyt paljon pelejä lyhyen ajan sisään, joten uusi mahdollisuus tulee jo lauantaina.”
Kissojen kausi jatkuu siis jo tulevana lauantaina (25.5), kun se saa vastaansa kotoisessa Urheilupuistossa JäPS:n. Tervetuloa kannustamaan Kissat voittoon!