Kissat vakuuttavaan avausvoittoon Helsingissä

Avauskokoonpano: Antti Lampinen, Jonne Porkka, Keito Tonami, Miika Ekmark, Jarkko Heimonen, Nelson Appiah, Antti-Pekka Kesonen, Ville Kirvesoja, Antti Voutilainen, Aleksis Lehtonen, Tommi Ekmark
Vaihdossa: Jonne Uronen, Rafael (70.), Santeri Suutari, Markus Brusila (77.), Patrick Skaffari (86.), Sutthirak Tama, Ville Teräsranta

Kakkosen A-lohkon kausi päästiin tiistaina vihdoin käynnistämään myös Kissojen osalta Helsingissä Kiffenin vieraana. Ottelu alkoi molempien joukkueiden hieman hakiessaan kuvioitaan ja tuntemusta luonnonnurmikenttään, eikä kumpikaan joukkue saanut luotua kovinkaan vaarallisia paikkoja. Jakson edetessä Kissat pääsivät paremmin ottelussa niskan päälle ja Kiffen keskittyi hyökkäämään vastaan, mutta Miika Ekmark ja erinomaisesti vasempana topparina pelannut Keito Tonami katkoivat Kiffenin pitkät syötöt varmasti. Ensimmäisen puoliajan puolittaiset paikat siunaantuivat kärjessä romunneelle Tommi Ekmarkille ja A-P Kesoselle, joka pääsi sijoittamaan vasurillaan kuudentoista takaa, mutta Kiffenin maalivahti piti tilanteen 0-0 tilanteessa puoliajalle asti. Toiselle puoliajalle Kissat tulivat väkevästi sisään ja toista puoliaikaa ei kerennytkään edetä kuin muutama minuutti, kun Ville Kirvesojan lähettämä kulmapotku löysi Tommi Ekmarkin maalilta, jonka pusku yläriman kautta ylitti kuin ylittikin maaliviivan ja Kissat saivat helpottavan avausmaalin. Maalista Kissat saivat lisää energiaa ja painoivat painetta toistuvasti Kiffenin maalille. Kissojen toinen, ja ottelun hienoin maali, sai päivänvalonsa 61. minuutilla, kun Kirvesojan lähettämän kulmapotkun jälkitilanteesta pallo pomppi 20 metriin Jonne Porkalle, joka otti pallon rinnalla haltuun ja toisella kosketuksellaan laukaisi pallon ilmasta vastustamattomasti maalin ristikon kautta maaliin. Debyyttiään Kissa-paidassa pelannut Porkka kruunasi upean maalinsa tuulettamalla maaliaan voltilla ja villiinnytti koko Kissalauman. Ottelun kolmannen maalin iski vaihdosta sisään tullut Rafael, joka otti Antti Voutilaisen keskityksen rinnalla haltuun maalin edustalla ja iski pallon oikeaan alakulmaan. Kiffen yritti vielä saada aikaan kavennusmaalia, mutta maalilla pelannut Antti Lampinen viimeisenä lukkona pysäytti Kiffenin harvat hyökkäykset. Ottelun sinetti nähtiin pelin viimeisillä minuuteilla, kun niin ikään virallisten pelien debyyttiään Kissa-paidassa pelannut Jarkko Heimonen pääsi sijoittamaan pallon maaliin Aleksis Lehtosen hienon syötön päätteeksi. Ottelun lopussa nähtiin vielä myös ilahduttava näky kun seuran oma kasvatti Patrick Skaffari teki debyyttinsä Miesten Kakkosessa!

Kauden avausottelu päättyi siis Kissojen vakuuttavaan 0-4 vierasvoittoon. ”Aivan ottelun alkua lukuun ottamatta hallitsimme peliä hyvin ja Kiffen ei tainnut saada ainuttakaan todellista maalipaikkaa. Hieno ja ammattimainen aloitus kaudelle ja tästä on hyvä jatkaa sunnuntain kotiavaukseen” kuvaili päävalmentaja Moilanen.

Kissojen kausi jatkuu siis sunnuntaina 12.5 Hänskissä kun kello 18.30 vastaan asettuu Kouvolan Sudet. Ottelu on äitienpäivän juhlaottelu, johon kaikilla äideillä vapaa sisäänpääsy. Tervetuloa kannustamaan Kissat voittoon!