Kissat 0-0 tasapeliin kotiavauksessa

12.05.2019
Paikka: Hänninkenttä
Klo: 18.30

Avauskokoonpano: Jonne Uronen, Jonne Porkka, Keito Tonami, Miika Ekmark, Jarkko Heimonen, Markus Brusila, Ville Kirvesoja, A-P Kesonen, Antti Voutilainen, Aleksis Lehtonen, Tommi Ekmark.
Vaihdossa: Antti Lampinen, Santeri Suutari, Rafael (71.), Nelson Appiah (62.), Toni Neuvonen, Patrick Skaffari, Ville Teräsranta.

Mikkelin Pallo-Kissojen kotiavauksessa päädyttiin maalittomaan 0-0 tasatulokseen Hänskissä. Ottelun alku oli hieman tunnustelevaa sekä tasaväkistä. Noin parinkymmenen minuutin jälkeen Kissat alkoi painostaa kohti Susien maalia. Ensimmäisenä lähellä maalipaikkaa oli jälleen hyökkääjänä pelannut Tommi Ekmark joka puski Markus Brusilan loistavan keskityksen niukasti ohi takakulman. Seuraavaksi oli Aleksis Lehtosen vuoro, Jarkko Heimosen syöttö tavoitti Lehtosen jonka sijoitus vasemmalla jalalla meni hiuksen hienosti ohi etukulman. Muutaman minuutin päästä oli Markus Brusilan paikka, mutta Susien maalivahti sai torjuttua pallon kulmapotkuksi. Sudet eivät vaarallisia tilanteita ensimmäisellä puoliajalla saaneet lukuisista erikoistilanteista huolimatta.
Toiselle puoliajalle Sudet tuli vahvasti, ja saivat muutaman mainion maalintekopaikan keskityksien kautta, mutta Kissa-maalilla pelannut Jonne Uronen poimi keskitykset varmasti. Kissat haki vielä vaihtojen kautta maalia, kun kentälle vaihdettiin ensin Nelson Appiah ja hetken päästä Rafael. Noin 70. minuutin kohdalla pallo pyöri 16- rajalla, josta Antti Voutilainen täräytti pallon volleylla Susien ylärimaan. Hetki tästä Voutilaisella oli jälleen mainio maalintekopaikka, mutta pallo meni ohi takakulman. Sudet sai muutaman loistavan vastahyökkäyksen, mutta pallo ei löytänyt tietä maaliin saakka. 80. minuutin kohdalla paine siirtyi vahvasti kohti Susien päätyä. Ensin Ville Kirvesojan vaarallinen vapaapotku 35. metristä ohi etukulman, sen jälkeen Tommi Ekmark jatkoi sivuvaparin päällään Rafaelille, joka puski pallon tyhjään rysään, mutta tilanne oli paitsio. Ottelun lisäajalla Susien pelaaja kaatoi rangaistusalueella Nelson Appiahin selvästi rankkarin arvoisesti, mutta ottelun erotuomari levitteli käsiään ja tämä jäi ottelun viimeiseksi tilanteeksi.
”Tämän päivän hyvä puoli oli siinä, että omiin ei mennyt vieläkään yhtään. Meidän puolustus on vakaa ja sinne on vaikea tehdä maaleja. Nollapelillä meillä on aina mahdollisuus voittaa. Meillä olisi ollut paikat tehdä maali, mutta jotenkin ottelussa oli liikaa pakkoa ja oli vähän nihkeää. Kun kaikki haluaa niin kovasti voittaa, paine kasvaa liian kovaksi. Pitäisi löytää malttia painostaa niin kauan kun se maali tulee.” totesi Päävalmentaja Janne Moilanen.

Kissat jatkaa pelejään ensin tiistaina 21.5 Reippaan vieraana Lahdessa.