Kausi pakettiin – Kaupungin herruus MP:lle

Avaus: Jonne Uronen, Jonne Porkka, Keito Tonami, Miika Ekmark, Sutthirak Tama, Antti Voutilainen (73.), A-P Kesonen, Ville Kirvesoja, Aleksis Lehtonen (80.), Rafael (75.), Nelson Appiah
Vaihdossa: Toni Neuvonen (80.), Santeri Suutari (75.), Sasu Löytty (73.), Johan Pihlajamäki

Kissojen kauden viimeinen ottelu sekä kauden toinen Päämajakaupungin derby pelattiin lauantaina hyisessä Urskissa. Ottelu ei juuri hienouksia tarjonnu ja pelin tempossa näkyi, että kummallakaan ei ottelussa ollut enää panosta, Kissojen jo varmistettua sarjapaikkansa ja MP:n varmistettua sarjanousunsa Ykköseen. Ottelun ensimmäinen puoliaika sujui pienoisessa Kissojen hallinnassa ja se saikin jopa seitsemän kulmapotkua ensimmäisellä puoliajalla. Mitään vaarallista ei kuitenkaan nähty kummassakaan päässä, joten tauolle siirryttiin 0-0 lukemissa.

Ottelun paras maalintekopaikka tuli heti toisen puoliajan alkuun, kun Antti Voutilainen riisti pallon MP:n puolustukselta ja pääsi kasvokkain sinisten maalivahdin Sammy Ndjockin kanssa, mutta miehen nostoyritys ei aivan noussut tarpeeksi korkealle ja Ndjock veti pidemmän korren. Ottelun edetessä MP sai aikaan vaarallisemmat paikat ja Kissojen maalilla Jonne Uronen joutui esittämään muutaman hienon torjunnan pitääkseen pelin tasoissa. Ottelun 59. minuutilla MP kuitenkin iski: Puoliajalla vaihdosta sisään tullut Aatu Manninen sai syötön boksiin ja Uronen joutui rikkomaan häntä. Rangaistuspotkua laukomaan asettui Lucas Dos Santos, jonka yrityksen Uronen kuitenkin torjui, mutta paluupallo napsahti takaisin suoraan Dos Santosin jalkaan ja tästä ei mies enää erehtynyt. Ottelun hienoin hetki nähtiin 75. minuutilla, kun legenda Rafael otettiin vaihtoon uransa viimeistä kertaa ja koko Urski nousi taputtamaan seisaalteen tämän hienon pelaajan kunniaksi. Kun kentän laidalla kuului vielä kuuluttajan ja Rafaelin kommentteja, meinasi Kissat tasoittaa pelin kun Kirvesojan sivuvapari napsahti tolppaan. Molemmat joukkueet saivat vielä muutamia puolittaisia paikkoja, mutta lopulta tuomari vihelsi pelin päättyneeksi ja Mikkelin herruus siirtyi sinisille nyt ainakin hetkeksi.

Kissojen kausi päättyi siis sarjan 9 sijaan. Tulosta voi pitää pettymyksenä odotuksiin nähden. Vaikeuksista kuitenkin opitaan ja käännetään katseet pikku hiljaa eteenpäin ja pelivuotta 2020 kohti. Kiitos kaikille tukijoille, yhteistyökumppaneille ja kannattajille kuluneesta kaudesta. Ensi vuonna tulemme takaisin entistä vahvempana.