Joensuusta 0-0 tasapeli

Avauskokoonpano: Jonne Uronen, Sutthirak Tama, Miika Ekmark, Keito Tonami, Jonne Porkka, AP Kesonen, Ville Kirvesoja, Samuli Kaasalainen (46min Appiah Nelson), Aleksis Lehtonen, Tommi Ekmark (77min Rafael), Antti Voutilainen (71min Santeri Suutari)
Vaihdossa: Johan Pihlajamäki, Sasu Löytty

Joensuussa kotijoukkue JIPPO ja vierasjoukkue Pallo-Kissat väänsivät tasaisen 90.minuuttisen, jonka lopputulemana oli JIPPOlle varsin tuttu 0-0 tasapeli. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue oli vahvasti pelin päällä saaden aikaan useamman vaarallisen maalipaikan, joissa kuitenkin loistavasti Kissojen maalilla pelannut Jonne Uronen veti pidemmän korren. Pallo-Kissat puolustivat tiiviisti muodossa koittaen pitää linjojen välit tiiviinä ja täten hankaloittaa JIPPOn pallonhallintaa. Tässä onnistuttiin kohtalaisen hyvin ensimmäisellä jaksolla muutamaa nukahdusta lukuun ottamatta.

Toiselle jaksolle Pallo-Kissat tulivat erittäin väkevästi ja he olivatkin saada johtomaalin ottelun 50.minuutilla, kun Nelson Appiah karkasi puolittain JIPPOn alakerralta, mutta ei saanut laukaustaan sihdattua maalipuiden väliin. Lisää oli luvassa noin 60.minuutilla, kun ensin Antti Voutilainen sai loistavan syötön vasemmalle laitaan, mutta pallo karkasi juuri ratkaisevalla hetkellä, jolloin hän ei saanut laukausta aikaiseksi. Heti perään AP Kesonen laukoi pudotuksen jälkeen tulisesti maalivahdin käsien kautta ylärimaan. Ottelun lopussa Nelson oli vielä päästä yksin läpiajoon, mutta kotijoukkueen Aapi Helvelahti puolusti tilanteen loistavasti ja sai viime hetkellä liuttua pallon selvemmille vesille. JIPPOlla parhaat paikat tulivat kulman jälkitilanteesta, kun Tommi Tainio sivalsi tulisesti ohi vierasjoukkueen maalin. Kissat puolustivat paremmin toisella jaksolla ja näin estivät joensuulaisten yritykset muutamaa laita murtautumista lukuun ottamatta.

”Arvokas vieraspiste, jolla varmistimme sarjapaikan ensi kaudelle. Hyvä taistelu joukkueelta kovaa joensuulaisryhmää vastaan. Puolustimme tiivisti ja saimme vielä tarvittavat paikat voittaa jopa ottelun, mutta ottelutapahtumat katsoen tasapeli oli varmasti ansaittu tulos molempien joukkueiden näkökannasta katsottuna” kommentoi päävalmentaja Janne Moilanen