Hyvä taistelu ei riittänyt, pisteet Joensuuhun

Avauskokoonpano: Antti Lampinen, Jarkko Heimonen, Tommi Ekmark, Miika Ekmark, Keito Tonami, Ville Teräsranta (46.), A-P Kesonen, Jaakko Teräsranta (46.), Jonne Porkka, Ville Kirvesoja, Aleksis Lehtonen
Vaihdossa: Patrick Skaffari, Rafael (46.), Markus Brusila (46.), Santeri Suutari, Nelson Appiah, Mehdi Mohammadi, Jonne Uronen

Urheilupuistossa nähtiin viime torstaina vauhdikas ottelu, jossa tehtiin seitsemän maalia. Valitettavasti vastustaja JIPPO teki kotijoukkuette yhden enemmän ja vei pisteet mukanaan Joensuuhun. Ottelu alkoi Joensuulaisten komennossa eikä Kissat saaneet prässiään toimimaan, JIPPO:n liikuttaessa palloa mallikkaasti purkien Kissojen prässin. Vierasjoukkue tekikin ottelun avausmaalin jo kuudennella peliminuutilla Aleksi Nissisen toimesta kuudentoista sisältä tulleella laukauksella. Ottelun toinen maali syntyi 38. peliminuutilla, kun Nissisen vapaapotku kimposi Risto Kahelinin kautta onnekkaasti maaliin ohi voimattoman Antti Lampisen. Ensimmäisen puoliajan harvat paikat syntyivät Kissojen osalta erikoistilanteista, lähimpänä Ville Kirvesojan vapaapotku jonka JIPPO-maalivahti Jirko Sorsa komeasti torjui. Tauolle siirryttiin vierasjoukkueen 0-2 johtoasemassa.
Tauolla tehdyt muutokset ja pukukopin tsemppipuheet osottautuivat hyviksi, sillä toisella puoliajalla nähtiin täysin eri kotijoukkue. Kissat prässäsivät JIPPO:n pallonhallinnan aseettomaksi ja paine kääntyi vieraiden päätyyn. Kissat loivat hyviä tilanteita tuon tuosta ja kavennus nähtiinkin 66. minuutilla, kun Antti-Pekka Kesonen pääsi laukomaan pallon maaliin kulman jälkitilanteesta. Kissat jatkoivat hyökkäysten vyöryttämistä kohti vieraiden maalia ja tasoitus saatiin aikaan 79. minuutilla, kun Markus Brusilan pitkä sivurajaheitto löysi boksista Rafaelin, joka sijoitti pallon maaliin. Tässä vaiheessa näytti, että Kissat menisivät menojaan, kun vierasjoukkue JIPPO näytti olevan köysissä. Kissojen kasvoille lyötiin kuitenkin nopeasti kylmää vettä, kun vain muutama minuutti tasoituksesta Santeri Saarenkunnas pääsi kuljettamaan Kissojen linjaa vastaan, ja laukoi pallon vastustamattomasti yläkulmaan kuudentoista rajalta. Vain muutama minuutti tästä, sama mies pääsi laukomaan jälleen ja pallo kimposi Kissa-puolustuksen kautta epäonnisesti maaliin ja Kissojen comeback tyrehtyi. Rafael pääsi iskemään vielä lisäajalla kulmapotkusta pallon maaliin, mutta aika ei riittänyt enää Kissoilla ja JIPPO pääsi juhlimaan voittoa.

”Harmi, että hieno toinen puoliaikamme ei tuonut lopulta palkintoa. JIPPO viimeisteli paikoistaan tehokkaasti ja hieman epäonnekkaita maaleja meidän kannaltamme. Toisella puoliajalla pelasimme kuitenkin kauden parasta ja monipuolisinta hyökkäyspeliä, ja se otetaan mukaan tästä pelistä” kertoo päävalmentaja Janne Moilanen.

Kissojen ottelut jatkuvat torstaina 4.7 todellisella herkkupalalla, kun ensimmäinen odotetuista Mikkelin derbyistä pelataan Urskissa. Kaupungin sininen joukkue MP on aloittanut kautensa vahvasti ja on sarjataulukon ykkösenä, joten hieno ottelu varmasti luvassa. Tästä ennakkoa vielä myöhemmin!