Huipputärkeä voitto Urskin illassa

Avaus: Jonne Uronen, Jonne Porkka, Keito Tonami, Miika Ekmark, Sutthirak Tama, Samuli Kaasalainen (66.), A-P Kesonen, Ville Kirvesoja, Aleksis Lehtonen, Tommi Ekmark (72.), Nelson Appiah (57.)
Vaihdossa: Sasu Löytty, Rafael (57.), Antti Voutilainen (66.), Santeri Suutari (72.), Valtteri Leinonen , Johan Pihlajamäki

Pallo-Kissat ottivat putoamistaistelun kannalta todella tärkeät pisteet sunnuntaina Urskin iltavaloissa pelatussa ottelussa Kiffeniä vastaan. Ottelu alkoi Kissojen hieman vielä käynnistellessä koneitaan ja Kiffen pääsi hätyyttelemään Kissa-maalia. Ottelun kuluessa Kissat pääsivät kuitenkin paremmin peliin mukaan ja ottivat ottelun hallinnan itselleen. Parhaat tekopaikat syntyivät erikoistilanteista: Ville Kirvesojan lähettämät kulmat ja sivuvaparit loivat hässäkkää maalille, mutta palloa ei vielä saatu maaliin asti. Paras maalipaikka siunaantui Nelson Appiahille, kun Kirvesojan syöttö vapautti miehen läpiajoon, mutta Nelson ei tällä kertaa saanut laukausta aikaiseksi. Kuitenkin juuri ennen puoliaikaa Kissat saivat varsinaisen pukukoppimaalin: Kapteeni Miika Ekmark pääsi ensimmäisenä palloon kulmapotkusta ja puski noin viidestä metristä Kissat taukojohtoon 1-0. Toinen puoliaika alkoi maalivahti Jonne Urosen gamesaverillä, kun hän venytti Kiffen-pelaajan laukauksen aivan vasemmasta alakulmasta. Vain hetki tästä pamahti toisessa päässä kenttää, kun Nelson Appiah tiputti pallon Aleksis Lehtoselle pilkun kohdille, josta mies ei erehtynyt vaan tälläsi pallon voimalla maaliin. Lopullisen niitin ja 3-0 maalin iski Samuli Kaasalainen, kun mies harhautteli itsensä vapaaksi boksissa ja iski pallon varmasti vasempaan kulmaan. Kiffen onnistui saamaan 3-1 kavennuksen vielä erikoistilanteesta, mutta heti tämän jälkeen loukkaantumisensa jälkeen paluun kentälle tehnyt Antti Voutilainen iski päivän komeimman maalin, tykittämällä pallon vastustamattomasti vasurillaan parista kymmenestä metristä yläkulmaan.

”Tärkeä onnistuminen tärkeään paikkaan. Saatiin melko kontrolloitu esitys ja mielestäni oltiin selvästi parempi joukkue varsinkin toisella puoliajalla” kertoo keskikentällä operoinut Kirvesoja.

Tulos tarkoittaa, että Kissojen sarjapaikka on nyt ison askeleen lähempänä, sillä lohkon toiseksi viimeisen VJS:n ja Kissojen välillä on nyt 5 pistettä, kun kaksi peliä sarjaa on jäljellä. Seuraavaksi Kissat matkaavat lauantaina Joensuuhun Jippo:n vieraaksi, jossa voitolla sarjapaikka on mahdollista sinetöidä. Joensuun reissun jälkeen onkin viimeisen kierroksen huippumatsi, kun Kissat isännöivät sarjakärkeä MP:tä kauden toisessa derbyssä ja legenda Rafaelin viimeisessä ottelussa. Sitä et halua missata!