FC KTP JYRÄSI MiPK:N

Ottelu: MiPK – FC KTP
Sarja: Kakkonen A lohko
Pvm: lauantai 8.7.2017 klo 17.00
Kenttä: Urheilupuisto ( N )
Lopputulos: 0-6 ( 0-3 )

Otteluraportti:

Kakkosen ottelun jälkeen ei jossiteltavaa jäänyt, kun FC KTP vieraili Urheilupuistossa takoen taululle tylyt 0-6 loppulukemat. Kissoille tappio oli luonnollisesti kauden suurinumeroisin ja ensimmäinen kotitappio Kakkosessa. Huippuvireinen vierasjoukkue oli selkeästi vahvempi ja sillä oli maalipaikat useampaankin osumaan. MiPK:n otteluun lähtö sujui täysin suunnitellusti ensimmäisen lähes 15 minuutin ajan. Matalampi prässitaso ja tiivis keskialueen puolustaminen estivät FC KTP:n murtautumisyritykset keskeltä. Kun ottelua oli pelattu 14 minuuttia, pääsi Juho Nykänen siirtämään Tommi Lindholmin torjumasta paluupallosta vieraat 0-1 johtoon. Tilannetta edelsi laidassa ylipuolustaminen ja siten liian helppo hyökkääjän eteneminen kohti Kissamaalia. Tästä ehti kulua vain 5 minuuttia, kun Nykänen iski vastahyökkäyksen päätteeksi taululle jo 0-2.

– Nuo kaksi nopeaa maalia horjuttivat luottamusta omaan tekemiseemme erittäin paljon ja peli kääntyi selkeästi vieraille, totesi päävalmentaja Moilasta ottelussa tuurannut valmentaja Kimmo Aholainen.

KTP:n kolmas maali syntyi 23. minuutilla ja ottelu oli käytännössä taputeltu. Muutaman tilanteen puolikkaan kotijoukkuekin sai vastustajan maalille, mutta vaarallisuus näistäkin puuttui. Jakson lopussa kasaantui lisää pilviä Kissojen ylle, kun Tommi Ekmark loukkaantui pudotessaan huonoon asentoon jalkansa päälle.

– Puoliajalle suunniteltu Tommin nosto kärkeen kuivui kasaan siinä samalla. Otso Korhonen paikkasi kyllä miehekkäästi loppupelin ajan Tommin tontin, mutta hyökkäyssuuntaan panoksemme jäi lopulta todella vaisuksi, Aholainen kertasi.

Toinen jakso oli muutamaa maukasta Kissahyökkäystä ja laukausta lukuunottamatta KTP:n hallintaa ja maaleja olisi voitu nähdä enemmänkin. Lähimmäksi maalia pääsi kaukolaukauksellaan Calvin Damm, jonka laukauksen kuitenkin KTP vahti Jiri Koski tyylikkäästi torjui.

– Ei todellakaan tänään onnistuttu sarjakärkeä horjuttamaan. Tyytyväinen on oltava siihen, että 0-6 tilanteessakin puolustajat vielä uhrautuvasti blokkasivat vastustajan laukauksia kohti Tommin maalia. Samoin Calvin Dammin energiseen 90 minuuttiseen ja Akseli Kaukosen ( MiKi B17 ) debyyttiin, Aholainen summasi.

MiPK avaus: Lindholm – J. Teräsranta, M. Ekmark, T. Ekmark, V. Teräsranta – Damm, Korhonen – Kiesilä, Kannah, Stamboliyski – Rafael

Ottelun pöytäkirja ja tilastot https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&778353&M2

Seuraavalla kieroksella MiPK:n urakka ei varsinaisesti helpotu, kun joukkue matkaa 16.7. vierasotteluun Klubi 04 vastaan.