Edustukselle tasapeli, A-nuorille ansaittu häviö

Paikka: Urpola
Aika: 6.4 klo 13.00
Avauskokoonpano: Jonne Uronen, Ville Teräsranta, Tommi Ekmark, Miika Ekmark, Keito Tonami, Jarkko Heimonen, AP Kesonen, Ville Kirvesoja, Nelson Appiah, Rafael, Aleksis Lehtonen
Vaihdossa: Antti Lampinen, Toni Neuvonen, Sutthirak Tama, Patrick Skaffari, Markus Brusila

Kissat pelasivat lauantaina Vaajakoskelta tulleita vieraitaan vastaan aurinkoisella Urpolan kentällä. Kissat aloittivat ottelun melko väkevästi ja sai luotua painetta vieraiden maalille ensimmäisen 15 minuutin aikana. Parhaat paikat siunaantuivat Kirvesojalle, joka pääsi murtautumaan 16-alueen sisään ja laukoi etukulmaa kohti, mutta vieraiden maalilla Ville Viljala sai venytettyä kätensä väliin. Viljala sai venytettyä myös sormensa Kirvesojan tulisen vapaapotkun eteen ja vieraiden maali pysyi puhtaana. Kesken kotijoukkueen painostuksen vieraat pääsivät kuitenkin yllättämään, päästen ylivoimahyökkäykseen jonka päätteeksi Roope Ervasti pääsi laukomaan pallon maaliin noin kymmenestä metristä. Tästä maalista alkoi kissoilla vaikeampi jakso ja vierasjoukkue olikin niskan päällä ensimmäisen jakson loppuun. Aivan jakson lopussa Tommi Ekmark pääsi vielä kulmapotkun jälkitilanteesta yrittämään huippupaikalta maalintekoa, mutta vierasjoukkueen pelaajat saivat pallon siivottua pois maaliviivalta.

Toiselle jaksolle Kissat tulivat aktiivisemmin ja saivat pallonhallinnan itselleen, saamatta kuitenkaan luotua vaarallisia maalintekopaikkoja. Huippupaikat olivat vastustajallakin vähissä ja Kissamaalilla Uronen joutui vain pari kertaa esittämään taitojaan. Aivan viime minuuteilla Kissojen painostus viimein tuotti tulosta, kun kärkeen nostettu Tommi Ekmark pääsi nokittain vastustajan maalivahdin kanssa Rafaelin syötöstä ja laittoi pallon varmasti maaliin. Ottelu päättyi 1-1 lukemiin.

”Ottelun alku oli hyvä, mutta sitten reagointimme ja keskittymisemme herpaantui. Ensimmäisen puoliajan loppu FCV maalin jälkeen oli meiltä kehnoa tekemistä. Toiselle jaksolle paransimme kyllä ja saimme hyvin painettua peliä FCV päätyyn ,mutta onnistuimme vain kertaalleen aivan lopussa. Isossa kuvassa puolustimme hyvin ja saimme kyllä painetta vastustajan päätyyn, mutta murtautuminen teetti meille vaikeuksia. Sitä pitää parantaa jatkossa. Aikaa on kuitenkin kuukausi kauden alkuun, joten ihan hyvässä vaiheessa olemme siihen nähden” kertoo päävalmentaja Janne Moilanen.

A-Nuorilla paljon parannettavaa

A-nuorilla oli puolestaan hyvin vaikea aamupäivä sunnuntaina Urpolassa pelatussa harjoitusottelussa Komeettoja vastaan. Ottelu päättyi A-nuorten 0-3 (0-0) tappioon. Ottelusta ei jäänyt paljoa jälkipolville kerrottavaa. ” Tulos on tuo, kun asenne ei ole kunnossa. Hävittiin käytännössä jokainen kaksinkamppailu ja reagointi ja liike irtopalloihin oli olemattomalla tasolla. Ei ollut meidän päivämme. Tästä ei voi, kun kaivaa taas työhaalarit niskaan ja lähteä tekemään töitä. Jalkapallo on kamppailu peli ja jos ei ole valmis kamppailemaan, niin on aivan sama mitä taktiikoista puhumme. Tämä oli hyvä herätys tähän ja uskon ja luotan, että ensi viikon lauantaina, kun kausi käynnistyy, niin ilmeemme on aivan erilainen” kertoo päävalmentaja Tommi Ekmark.

Ensi viikon lauantaina A-nuoret matkaavat siis Kauniaisiin Grifkin vieraaksi klo 16 alkavaan otteluun.