DERBYPERJANTAI PÄÄTTYI PISTEJAKOON

Ottelu: MiPK-MP
Sarja: Kakkonen A lohko
Pvm: perjantai 1.6.2018 klo 19.00
Kenttä: Urski
Lopputulos: 1-1 ( 1-0 )

Otteluraportti:

Komea yleisömäärä ( 2212 ) todisti kauden ensimmäistä paikallisottelua alkukesäisessä Urskissa. Kotijoukkue MiPK johti avausjakson jälkeen 1-0, mutta MP onnistui hinaamaan ottelun lopulta tasalukemiin. Näin molemmille joukkueille piste ottelusta, jota kumpikaan ei halunnut hävitä.

– Hieman kaksijakoinen fiilis. Johto menetettiin, mutta loppujen lopuksi molemmilla oli paikkansa lisämaaleihinkin, joten tasatulos lienee isossa kuvassa oikea lopputulos tästä ottelusta, totesi päävalmentaja Janne Moilanen ottelun jälkeen.

Ottelun avausjakso oli molemmilta ylivarovaista pelaamista, joka näkyi lukuisina pallonmenetyksinä sekä harhasyöttöinä. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuudet avausmaaliin n. 10 minuutin kohdalla. Ensin MiPK pääsi jo lähelle MP:n maalia ja heti perään MP:n dos Santos laukoi hieman yli Kissamaalin. Dos Santos aiheuttikin paljon päänvaivaa Kissapuolustukselle koko ottelun ajan. Aivan jakson lopulla ja juuri ennen taukovihellystä Isaac Kannah pelattiin boxiin vapaaksi, mutta hänen viimeistelynsä ei onnistunut. Irtopallo ajautui AP Kesoselle, joka laukoi Kissat maukkaasti taukojohtoon.

– Hyvää puolustamista avausjakso ja ottelu oli hyvin hallussa, totesi Moilanen taukotilanteen tunnelmista.

Toiselle jaksolle tuli aktiivisempi MP ja noin 5 minuutin pelaamisen jälkeen se sai hyvän paineen mm. kulmapotkujen myötä Kissojen maalille. Kissojen hieman passivoiduttua MP sai tasoitusosumansa, kun 61. min. oli pelattu. Maalin viimeisteli Olli Kilpeläinen. Kun ottelua oli käyty 83. minuuttia, esitti MiPK vahti Tatu Österlund hienon torjunnan alakulmasta ja ottelu näytti valuvan tasatulokseen. Kun pelikello näytti jo täyttä aikaa, oli Kissoilla vielä loistopaikka räjäyttää kotikatsomo ulvontaan. Keskialueen vapaapotku ajautui toppari Victorille boxissa, mutta läheltä lähtenyt laukaus suuntautui yli MP:n maalin. Näin Urskin taululle jäi lopulta tasalukemat.

– Hyvää tekemistä paljon ja stabiilimpi esitys kuin edellisessä ottelussa. Tästä jatketaan pistejahtia ja kärjen takaa-ajoa,  tiivisti Moilanen taiston tauottua.

Ottelun tiedot https://www.palloliitto.fi/ottelu/984702

Seuraavalla kierroksella MiPK kohtaa vieraissa pe 8.6. PKKU:n Keravalla.