KISSOILLE AVAUSVOITTO

Ottelu: MiPK-LPS
Sarja: Kakkonen A lohko
Pvm: torstai 10.5.2018 klo 16.00
Kenttä: Hänski TN
Lopputulos: 3-0 ( 0-0 )

Otteluraportti:

MiPK sai vastaansa helatorstaina helteiseen Hänskiin kotiavaukseensa LPS:n. Lukuisista maalitilanteista huolimatta ottelu ratkaisu nähtiin vasta viimeisen vartin aikana, kun kärkeen nostettu Tommi Ekmark teki puhtaan hattutempun ja varmisti tärkeät avauspisteet Kissoille.

– Tärkeä voitto ja tärkeät pisteet. Tiedettiin etukäteen, että tulemme ottelussa painostamaan vastustajaa vahvasti ja kärsivällisyyttä tarvitaan loppuun asti. Toki välillä koko joukkueesta paistoi tuska kun avausmaalia ei tuntunut millään syntyvän, totesi tyytyväinen päävalmentaja Janne Moilanen taiston tauottua.

Ottelun avausjakso oli kotijoukkueen pallonhallintaa vastustajan pyrkiessä nopeisiin vasta hyökkäyksiin Kissojen linjan ollessa ylhäällä. Parhaimmat maalintekopaikat jaksolla osuivat brassikärki Erlonille sekä Tuomas Koppelomäelle, joka pelattiin boxissa nokikkain LPS:n maalivahdin kanssa. Viimeistely jäi kuitenkin tällä kertaa ns. piippuun, joten tauolle siirryttiin maalittomissa lukemissa.

Toiselle jaksolle Kissat teki yhden muutoksen pelipaikkoihin, kun laiturit Isaac Kannah ja Antti Voutilainen vaihtoivat pelipaikkoja. Jo 48. min kohdalla oli Tommi Ekmark lähellä onnistumista boxin sisältä, mutta vielä ei uponnut. Kissat haki lisää tulivoimaa kärkeen ja n. 60 min. kohdalla kentälle vaihdettiin Rafael. Seuraava todellinen huippupaikka siunaantui Koppelomäelle, joka ohjasi aivan maalin eteen pudonneen keskityksen hiukan ohi. Minuutti tästä ja Isaac Kannahin vuoro oli yrittää lähietäisyydeltä maalintekoa, mutta LPS:n uhrautuvasti pelannut puolustus esti tämänkin.

Kun ottelua oli pelattu 77. min, suoritti MiPK vaihdon, joka toimi hienosti. Erlon tuli kentältä pois ja tilalle toinen brasi Victor ja samalla Tommi Ekmark nostettiin kärkeen. Kului vain viisi minuuttia, kun Tommin puskema helpottava avausmaali huudatti lähes 600 päistä Hänskin yleisöä ja valtava positiivinen paine purkautui Kissapelaajistossa. Ottelun sinetti nähtiin 90. minuutilla, kun Rafael vapautti Tommin jälleen maalintekoon ja enää jännitettiin ehtiikö Kissat vielä tehdä lisäosumia. Ja ehti, sillä ajassa 90+2 Isaac Kannah kaadettiin boxissa ja Tommi Ekmark viimeisteli pilkulta komean hattutemppunsa.

– Rafaelin kentälle tulo ja Tommin vahva esitys hyökkääjänä olivat tänään ratkaisevassa osassa. Hienoa, että meillä on mahdollisuus materiaalin puolesta reagoida kesken ottelun tarvittavalla tavalla, totesi Janne Moilanen ottelun ratkaisuhetkistä.

Ottelun pöytäkirja https://www.palloliitto.fi/ottelu/984676

Seuraavalla kierroksella MiPK kohtaa jo su 13.5.2018 klo 18.30 FC Viikingit Helsingissä.