Mikkelin Derby päättyi tasapeliin

Avauskokoonpano: Jonne Uronen, Sutthirak Tama, Tommi Ekmark, Miika Ekmark, Ville Teräsranta, Ville Kirvesoja, Keito Tonami, Antti Voutilainen, Rafael, Markus Brusila, Aleksis Lehtonen
Vaihdossa: Patrick Skaffari, Nelson Appiah, Mehdi Mohammadi, Santeri Suutari, Jonne Porkka, Antti Lampinen

Viihdyttävä jalkapallo-ottelu päättyi monien vaiheiden jälkeen 2-2 (0-0) lukemiin. Ensimmäinen puoliaika mentiin tasaisissa merkeissä MP:n pitäessä enimmäkseen palloa, mutta mitään kovin vaarallista he eivät kahta paikkaa lukuun ottamatta saaneet aikaseksi. Joonas Nissisellä oli avopaikka viedä MP johtoon, mutta tällä kertaa hänen yrityksensä päätyi maalin sivuverkkoon. Pallo-Kissojen ensimmäisen puoliajan paras paikka siunaantui Rafaelille, joka pääsi laidasta nokikkain MP:n maalivahdin Sammy Ndjockin kanssa, mutta tällä kertaa veto suuntautui kohti maalivahtia. Myös Antti Voutilainen pääsi kerran yrittämään maalintekoa, mutta tulinen vasemmanjalan laukaus painui hitusen ohi yläkulmasta.

Toisella puoliajalla alkoikin tapahtumaan ja ottelun 50. minuutilla Ville Teräsrannan kaukainen keskitys näytti leijailevan suoraan maaliin, mutta Mikkelin Palloilijoiden maalivahti poimi pallon maaliviivalta ja tarjosi sen suoraan maalilla päivystäneelle Tommi Ekmarkille, jolla oli helppo työ siirtää vieraat johtoon. Heti johto-osuman jälkeen MP sai pari vaarallista tilanteenvaihdosta, joista se sitten rankaisi armottomasti Kissapuolustusta. Hienosti pelatut tilanteet vierasjoukkueelta, mutta molempia maaleja edes auttoi virheet Kissapuolustukselta. Näin MP oli siirtynyt 2-1 johtoon. Ottelun 67.minuutilla Pallo-Kissat saivat kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta Antti Voutilainen pommitti sydämensä kyllyydestä pelin tasoihin. Noin ottelun 75 minuutilla MP:n Filipe Mello huitaisi pallonmenetyksen jälkeen todella typerästi kyynärpäällä Kissapelaajaa ja sai täysin ansaitusti tempustaan suoran punaisen kortin. Ottelun loppu oli Pallo-Kissa laumalta löysää pelaamista, eikä miesylivoimaa saatu hyödynnettyä oikein millään tavalla. Näin ottelu päättyi oikeutetusti 2-2 lukemiin.

”Ottelussa oli paljon hyvää ja vähän huonoakin. Olimme ensimmäisellä jaksolla turhan passiivisia, vaikkakin ei meillä sen parin paikan lisäksi mitään hätää siinä ollut. Saimme myös itse luotua pari hyvää maalintekopaikkaa, mutta pystymme parantamaan sitä. Toisella jaksolla ilmeemme oli aktiivisempi ja päämme pysyi hyvin kylmänä, vaikka tunteet nousivat pelissä välillä pintaan. Toki kaksi aika halpaa maalia päästimme ja lopun miesylivoimalla pelaamiseen en ole lainkaan tyytyväinen. Emme saaneet enää energiaa loppuun, millä olisi voitettu tänään. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä kauteen, sillä pysyimme hyvin sarjan ennakkosuosikin kyydissä ja pystyimme heidät oikeasti haastamaan” kertoo päävalmentaja Janne Moilanen

Pallo-Kissat avaavat sarjakauden 7.5 vierasottelulla FC Kiffeniä vastaan. Ensimmäisen kerran kotona pelataan sunnuntaina 12.5 Kouvolan Susia vastaan.